Ζουμερές μελιτζάνες, γλυκές πιπεριές και μαλακές πατάτες, όλα μαγειρεμένα σε μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με μυρωδικά. Ιδανικό για ένα ελαφρύ γεύμα ή δείπνο, νηστίσιμο ή μη, που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Υλικά:

  • 3 μελιτζάνες,τσακώνικες ή 2 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 4 πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φετες
  • 2 πιπεριές (πράσινες ή κόκκινες), κομμένες σε λωρίδες
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε στη μέση τις μελιτζανες και τις βάζουμε στο νερό με αλάτι για 30 λεπτά
  2. Ξεπλύνετε τις μελιτζάνες και στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας.
  3. Σοτάρετε τις μελιτζάνες και τις πατάτες για 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  4. Προσθέστε τις πιπεριές και σοτάρετε για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Στην κατσαρόλα, ανακατέψτε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
  6. Προσθέστε το νερό και φέρτε το μείγμα σε βρασμό.
  7. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά και να δέσει η σάλτσα.
  8. Σερβίρετε ζεστό, με φύλλα δυοσμου αν θέλετε.

Η Συνταγή είναι της κας Aristi Georgousi Kiriakopoulou

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια χωρίς γλουτένη
Επόμενο άρθροΚανταΐφι του Τεμπέλη: Γιατί να Κουράζεσαι, Όταν Μπορείς να Απολαύσεις;