Ρολό χωρίς κιμά με πατάτα

Υλικά

Μπαγιάτικο ψωμί 600 gr
Κρεμμύδι 1/2 κεφάλι
Μαϊντανός
θυμάρι ξηρό
Μαύρο πιπέρι
Παπρικα γλυκια 1 κουτ.γρ
Αυγό 1
Αλεσμένο κύμινο για γεύση
Γέμιση λαχανικών, μπορεί να είναι καρότα, πατάτες, βραστές ή ψητές
Κρεμμύδια για καραμελοποίηση στο ρολό 1/2 κεφαλι

Εκτέλεση

Είχα φτιάξει ήδη κεφτεδάκια από ψωμί, έγιναν μοναδικά νόστιμα και κανείς δεν κατάλαβε ότι δεν ήταν κιμάς!
Αποφάσισα να φτιάξω ρολό αυτή τη φορά, είχα παλιό ψωμί και δεν μου αρέσει να πετάω φαγητό. Αν μπορείτε να φτιάξετε κεφτεδάκια, γιατί να μην κάνετε ρολό
Ξεκίνησα, λοιπόν, με το πρώτο βήμα της συνταγής, μουλιάζοντας το ψωμί σε χλιαρό νερό για λίγα λεπτά.
Αφού απορροφήσει τα υγρά και μαλακώσει, το στύβω και το βάζω σε ένα μπολ. Ψιλοκόψα το κρεμμύδι, το πρόσθεσα στο ψωμί, μετά τα μπαχαρικά, εδώ είναι πολύ σημαντικό
να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα μπαχαρικά, δίνουν την τυπική γεύση του πιάτου, και το αυγό.

Αρχίζω να ανακατεύω και όταν ανακατευτούν όλα καλά, αφήνω το μείγμα για μισή ώρα σε δροσερό μέρος να νοστιμίσει καλά.
Έπειτα λάδωσα το οβάλ γυάλινο πυρεξ μου και έβαλα μέσα το μισό μείγμα. Τακτοποίησα τη γέμιση, η δική μου είναι από πατάτες φούρνου, τις οποίες βάζω σε τρεις σειρές
στη μέση του ρολού. Κάλυψα το πάνω μέρος με το υπόλοιπο μείγμα. Το σχημάτισα με τα χέρια μου.

Κόβω το κρεμμύδι για το ρολό, το απλώνω στις άκρες. Μπορείτε να το δείτε στις φωτογραφίες. Πασπαλίζω με κρεμμύδι και από πάνω τυλίγω με λίγο λάδι.
Έκλεισα με το καπάκι και έψησα στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει εμφανώς το ρολό από κάτω. Αφαίρεσα το καπάκι και έψησα μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρω με πατατοσαλάτα.
Αποδείχθηκε ένα λαχταριστό ρολό, σχεδόν όπως με τον κιμά!

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροTηγανητές πραγματικός αφρός και νόστιμες
Επόμενο άρθροΣπανακόρυζο στο Φούρνο