Μελιτζάνες στο φούρνο με Τυρί

Συστατικά

7-8 μελιτζάνες, περίπου 750 γραμ
4 μεσαίες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι  ντομάτες στον τρίφτη
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, πράσινα και λευκά, κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνια τυρί μοτσαρέλα
1 φλιτζάνι τυρί ricotta ή ανθότυρο
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένη
1 1/2 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αποξηραμένα φύλλα ρίγανης
ηλιέλαιο
1/4 φλιτζάνι νερό
αλάτι και μαύρο πιπέρι  

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και κόψτε στην μέση τις μελιτζάνες.

Eggplant Casserole

Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 7-8 λεπτά σε κάθε πλευρά (μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ λάδι). Τοποθετήστε σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.

Eggplant Casserole

Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα πράσινα κρεμμύδια και σοτάρετε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τριμμένες ντομάτες, 1/4 φλιτζάνι νερό, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μεσαία χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά. Προσθέστε το τυρί ricotta ή ανθότυρο και ανακατέψτε καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι πιπερι, τοποθετήστε την σάλτσα ντομάτας στην άκρη.

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς . Ρίξτε την μισή της σάλτσας ντομάτας σε ένα ταψί ψησίματος 20χ30 εκ.

Eggplant Casserole

Κόψτε τις τηγανισμένες μελιτζάνες στην μέση και τοποθετήστε τις, επικαλύπτοντας την  σάλτσας ντομάτας και πασπαλίστε με 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα.

Eggplant Casserole

Καλύψτε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.

Eggplant Casserole

Στη συνέχεια πασπαλίζουμε με το τυρί παρμεζάνα και το υπόλοιπο μοτσαρέλα.

Eggplant Casserole

Τοποθετήστε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάει παντού, περίπου 20-25 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: cookingandcooking.com

Προηγούμενο άρθροΤο Μαμαδίστικο Γιουβέτσι…της Αλεξάνδρας
Επόμενο άρθροΣπανακοτυροπιτάκια με μεράκι