Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!


Οι Μελιτζανοκεφτέδες με δροσερή σως γιαουρτιού είναι ένα φαγητό που λατρεύω, ειδικά τώρα που ζεσταίνει ο καιρός! Είναι τόσο νόστιμοι, αφράτοι και η δροσερή σως γιαουρτιού τους απογειώνει. Είναι ένα πιάτο που το φτιάχνω συχνά, είτε σαν ορεκτικό είτε σαν ελαφρύ κυρίως, και όλοι στο σπίτι το αγαπούν.

Μελιτζανοκεφτέδες με σως γιαουρτιού

Πιάτο με χρυσαφένιους μελιτζανοκεφτέδες και ένα μπολάκι με δροσερή σως γιαουρτιού, γαρνιρισμένο με δυόσμο.

Φτιάξτε αφράτους Μελιτζανοκεφτέδες με δροσερή σως γιαουρτιού! Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, ιδανική για ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Δοκιμάστε τους!

Prep Time 25 minutes
Cook Time 45 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 3 hours 10 minutes

Ingredients

Για τους Μελιτζανοκεφτέδες

  • 6 μελιτζάνες φλασκες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο στον τρίφτη
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 6-7 φυλλαράκια δυόσμου
  • ψιλοκόμμενα
  • 1 αβγό
  • 1/2 κουπα παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι πιπέρι
  • Λίγο λάδι

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 3 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένο
  • Λίγο αλάτι πιπέρι

Instructions

  1. Πλένω τις μελιτζάνες τις στεγνωνω , τις κόβω στη μέση και χαράζω την ψυχα τους.
  2. Τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα , τις αλατιζω ελαφρώς τις περνάω με λίγο λαδακι και τις ψήνω στο αεροθερμο στους 190 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να μαλακωσουν.
  3. Αφαιρώ την ψυχα και την βάζω στο σουρωτο.
  4. Πατάω με το πιρούνι να λιώσει και να αφήσει τα περίσσεια υγρά της.
  5. Την βάζω σε ενα μπολ.
  6. Σοτάρω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λαδακι το κρεμμύδι καί το σκόρδο να γυαλίσουν και να γλυκανουν.( Φεύγει η πολύ σπιρτάδα τους ).
  7. Τα προσθέτω μέσα στην ψυχα της μελιτζανας .
  8. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμωνω μέχρι να έχω ένα μίγμα που να μπορεί να πλάθεται.
  9. Αν χρειαστεί προσθέτω λίγη φρυγανιά επιπλέον.
  10. Αφήνω 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά και να δέσουν όλα τα αρώματα.
  11. Πλάθω κεφτεδάκια , τα περνάω από τη φρυγανιά και τηγανίζω σε καυτό λάδι κατά προτίμηση ελαφρυ.
  12. Βγάζω τους κεφτέδες πανω σε χαρτί κουζίνας να τραβήξει την περίσσεια λαδιού.
  13. Σερβίρω με τη σως γιαουρτιού!!!! Καλή επιτυχία!!!!!

Η Συνταγή είναι της κας Aggeliki Antonopoulou

Notes

💡 Τιπς για τους τέλειους Μελιτζανοκεφτέδες

Για να γίνουν οι Μελιτζανοκεφτέδες σας πραγματικά τέλειοι, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Στύψιμο μελιτζάνας: Μην αμελήσετε να στύψετε πολύ καλά την ψίχα της μελιτζάνας. Όσο λιγότερα υγρά έχει, τόσο πιο σφιχτοί και νόστιμοι θα γίνουν οι κεφτέδες.

Φρυγανιά: Η ποσότητα της φρυγανιάς είναι ενδεικτική. Προσθέστε σταδιακά μέχρι να έχετε ένα μείγμα που να πλάθεται εύκολα και να μη διαλύεται.

Ξεκούραση στο ψυγείο: Αυτό το βήμα είναι απαραίτητο! Βοηθάει τα αρώματα να ενωθούν και το μείγμα να σφίξει, ώστε να πλάθονται και να τηγανίζονται καλύτερα οι μελιτζανοκεφτέδες.

Τηγάνισμα: Τηγανίστε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώστε να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά. Μην τους στριμώξετε στο τηγάνι.

Μυρωδικά: Αν σας αρέσει, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο φρέσκο βασιλικό ή ρίγανη στο μείγμα των κεφτέδων για έξτρα άρωμα.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή