Η συνταγή σας για μελιτζανοκεφτέδες μοιάζει λαχταριστή! Ας δούμε τα βήματα με μερικές τροποποιήσεις:

Υλικά:

2-3 μελιτζάνες (στρογγυλές)
1 φλιτζάνι μπαγιάτικη τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση
100 γρ. δοκιμάστε μοτσαρελα, κομμένο σε μικρούς κύβους
100 γρ. ζαμπον η προσουτο ή μπεικον, κομμένο σε μικρούς κύβους (ή αλλαντικό της επιλογής σας)
Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Πλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε τα κοτσάνια και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια (με όλη τη φλούδα).
Βράζετε τις μελιτζάνες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζετε τις μελιτζάνες καλά και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ, με τα χέρια σας, πολτοποιείτε τις μελιτζάνες.
Προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα που δεν είναι ούτε πολύ μαλακό ούτε πολύ σκληρό.
Ενσωματώνετε στο μείγμα την μοτσαρελα και το ζαμπον (ή το αλλαντικό της επιλογής σας).
Πλάθετε τα μελιτζανοκεφτεδάκια σε σχήμα πλακουτσωτών κεφτέδων.

μελιτζανοκεφτέδες
μελιτζανοκεφτέδες

Τηγανίζετε τα μελιτζανοκεφτεδάκια σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

μελιτζανοκεφτέδες
μελιτζανοκεφτέδες

Στεγνώστε τα μελιτζανοκεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και άλλα υλικά, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια, σκόρδο ή πιπεριές.
Για πιο τραγανά μελιτζανοκεφτεδάκια, μπορείτε να τα αλευρώσετε πριν τα τηγανίσετε.

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα φανταστική
Επόμενο άρθροΣαλάτα με κοτόπουλο και φασόλια