Είναι τραγανοί απ’ έξω και μελωμένοι μέσα, και με τη φέτα που λιώνει, γίνονται απλά απίθανοι. Είναι ιδανικοί για ένα τσιπουράκι, για ορεκτικό ή ακόμα και σαν κυρίως πιάτο με μια σαλάτα.

Υλικά

5 μελιτζάνες
200g μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά
1 αυγό
50g τριμμένη παρμεζάνα
50 γρ φέτα τριμμένη
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
για γεύση Αλάτι Πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ωστόσο, θα δοκιμάσω να πάρω τις μελιτζάνες (στρογγυλές είναι πιο γλυκές), να τις πλύνω, να αφαιρέσω τα κοτσάνια και να τις κόψω σε μικρά κομμάτια (με όλη τη φλούδα). Τις ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε για 8΄-10΄, να μαλακώσουν (εναλλακτικά ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ολόκληρες και κρατάμε τη σάρκα τους) βγαζω και αφήσω να κρυώσουν.

Τις ρίχνω σε ένα μπολ και τις ζυμωνω με τα χέρια μου σε πολτό, προσθέτω την φρυγανιά, την τριμμένη παρμεζάνα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το μαύρο πιπέρι και αλάτι κατά βούληση. Ζυμώνω καλά (το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακό και όχι πολύ σκληρό).
Αν το μείγμα είναι αραιό, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή φρυγανιά ώσπου να πλάθεται.
Προσθέστε την τριμμένη φέτα και ξαναζυμώστε
Πλάθουμε σε πεπλατυσμένα κεφτεδάκια.
Τηγανίστε σε άφθονο ελαιόλαδο (εναλλακτικά ηλιέλαιο)

Exif_JPEG_420

Αφήστε τα να διωξουν το περιτό λαδι καλά σε απορροφητικό χαρτί!