Υλικά για ζυμη

200 ml νερό χλιαρό
1 φακελακι μάγια
Λίγο αλάτι
Λίγο βούτυρο κοντά 1 κσ ( το βάζω με το μάτι) Ροδόπης αγελαδινο η κάτι αντίστοιχο
1 κσ ζαχαρη
500 αλεύρι Αγίου Γεωργίου
1 ασπράδι αυγού
2 κσ σπορελαιο.
Για την γέμιση
Ταχίνι
Μέλι ή ζάχαρη
Κανέλα
Λίγο λιωμένο βούτυρο.
Σιρόπι
Μισό ποτήρι νερό
1 κσ μέλι
1 ξυλάκι κανέλα.
Λίγο λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση
Για το ζυμάρι όλα τα υλικά μαζί ζυμώνετε να γίνει μία λεία και μαλακή ζύμη και αφήνετε να φουσκώσει το ζυμάρι. Το χωρίζετε σε 5 μπάλες το πολύ. Ανοίγετε φύλο λεπτό στρογγυλό και αλοιφετε με λιγοοοο βούτυρο,μέλι η ζάχαρη,λίγοοο κανέλα, ταχίνι να πάει παντού εκτός την πάνω άκρη αφήστε λίγο για να κλείσουμε το ζυμάρι να κολλήσει.
Τυλίγεται το ζυμάρι σαν μπαστούνι στριφτά λεπτές λεπτές στρώσεις όταν φτάσετε στην πάνω άκρη με λίγο νερό το αλείφετε και κλείνετε το ζυμάρι και το πλαθετε όσο μπορείτε ένα μακρύ μπαστούνι. Το κάνετε σαν σαλιγκάρι, το πατάτε ελαφρά και το αλοιφετε με αυγό και το σουσάμι. Στο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 .Όταν βγει θα έχετε έτοιμο το σιρόπι και το αλοιφετε.
Εγώ την κάνω 2 μεγάλα σαλιγκάρια 

Κυριακη ΑθανασακηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Προηγούμενο άρθροΠανεύκολο Κέικ Μπανάνα Σοκολάτα
Επόμενο άρθροΚρητικό Παραδοσιακό Μπουρέκι