Η αερόπιτα με τυρί είναι μια δημοφιλής συνταγή σε πολλά σπίτια που μπορείτε να την απολαύσετε για πρωινό ή βραδινό λόγω της νόστιμης ζύμης και της γέμισης της.

Συστατικά

6 φύλλα κρούστας για πιτα πίτας
5 κσ λάδι
250 γραμμάρια τριμμένο τυρί (για πίτσα)

Γέμιση:
2 αυγα
250 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη (αντ’ αυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν 250 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος)
1/2 κουτ.γλ αλάτι (5 γρ.)
400 ml μεταλλικό / όξινο νερό και λίγο σουσάμι

Εκτέλεση

Γρήγορη πίτα ακορντεόν με τυρί θα την φτιάξετε αμέτρητες φορές. Λόγω της απλότητας της προετοιμασίας και της μεθόδου, αυτή η
γρήγορη πίτα έχειι τη δυνατότητα διαφόρων παραλλαγών, μπορείτε επίσης να προσθέσετε ζαμπόν, λαχανικά, μανιτάρια, ώστε να μετατραπεί σε πραγματικό κύριο γεύμα. Μπορείτε να το ετοιμάσετε και με κρέας.

Σρτώνουμε το ταψί με μια λαδόκολα και απο πάνω ένα φύλλο πιτας.
Στην συνέχεια ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι πάνω από κάθε φύλλο πασπαλίζουμε με 50 γραμμάρια τριμμένο τυρί και σουρωνουμε τω φύλλο
Επαναλάβετε τη διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και βάλτε τα μέσα στο ταψί το ένα δίπλα στο αλλο σαν ένα μεγαλο ακορντεον/βενταλια

Τώρα πρεπει να ετοιμάσετε μια επικάλυψη από αυγά, λίγο αλάτι, τυρί και μεταλλικό/όξινο νερό σύμφωνα με τις ποσότητες που αναφέρονται στη λίστα των συστατικών. Αντί για φρέσκο ​​τυρί, μπορείτε να προσθέσετε περίπου 200-250Ml γάλα.
Θα είναι εξίσου νόστιμο και δύσκολα θα παρατηρήσετε τη διαφορά όταν ψηθεί.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα πάνω στη γρήγορη πίτα ακορντεόν και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι
Βάζετε την πιτα στο φούρνο στους 220 C για 30-35 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
Αφού ψηθεί, το κρυώνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και το σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠέννες με πιπεριές κόκκινες
Επόμενο άρθροΦρέσκo ψαρι γλωσσα στο φούρνο με φρέσκα λαχανικά και πολέντα.