Τα Μηλοπιτάκια με ανθότυρο είναι μια αρωματική και τρυφερή σπιτική λιχουδιά που συνδυάζει την απαλότητα της ζύμης από ανθότυρο με τη γλύκα των ζουμερών μήλων. Καθώς η ελαφριά πικάντικη γεύση της κανέλας και οι καραμελένιες νότες της ζάχαρης ενισχύουν τη γεύση τους, αποτελούν την ιδανική επιλογή για τον καφέ ή το τσάι. Επειδή είναι γρήγορη στην παρασκευή τους, είναι ιδανικά για όταν βιάζεστε! Επομένως, αν θέλετε μια εύκολη και αφράτη λύση για πρωινό ή σνακ, γιατί να μην δοκιμάσετε αυτά τα μηλοπιτάκια;

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μηλοπιτάκια με Ανθότυρο και Κανέλα στον Φούρνο

Αφράτα Μηλοπιτάκια με Ανθότυρο, πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα

Φτιάξτε αφράτα μηλοπιτάκια με ανθότυρο, ζουμερά μήλα και κανέλα. Μια αρωματική και εύκολη συνταγή φούρνου, ιδανική για το πρωινό.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 300 γρ. - Ανθότυρο (ή μαλακή Μυζήθρα) θρυμματισμένο
  • 2 Αυγά
  • 1 πρέζα - Αλάτι
  • 6 κ.σ. - Ζάχαρη κρυσταλλική (περίπου 150 γρ. ή 180 γρ. για πιο γλυκό)
  • 10 γρ. - Ζάχαρη βανίλιας (ή 1 κάψουλα βανίλιας)
  • 200 ml - Ηλιέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι χωρίς άρωμα)
  • 450 - 500 γρ. - Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ΓΟΧ)
  • 15 γρ. - Μπέικιν πάουντερ (1 φάκελος)
  • 3-4 - Μήλα (καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους)

Για την Επικάλυψη:

  • 1/2 - 1 φλιτζάνι - Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2-3 κ.σ. - Κανέλα σκόνη (ανάλογα με την προτίμηση)

Instructions

1. Προετοιμασία Βάσης Ζύμης:

Σε ένα μπολ, βάζουμε το θρυμματισμένο ανθότυρο. Προσθέτουμε τα 2 αυγά με μια πρέζα αλάτι.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη κρυσταλλική, τη ζάχαρη βανίλιας και το ηλιέλαιο.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Προσοχή: Το ανθότυρο πρέπει να είναι θρυμματισμένο αλλά δεν χρειάζεται να γίνει κρέμα.

2. Ζύμωμα:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε πολύ μικρούς κύβους.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.

Προσθέτουμε περίπου τη μισή ποσότητα αλευριού στο μείγμα του ανθότυρου και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαφρώς κολλώδη.

3. Ενσωμάτωση Μήλων:

Προσθέτουμε τους κύβους μήλου στη ζύμη και τους ζυμώνουμε απαλά με τα χέρια, μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα (περίπου 3 μήλα είναι αρκετά).

4. Πλάσιμο και Επικάλυψη:

Σε ένα πιάτο, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη για την επικάλυψη με την κανέλα.

Παίρνουμε ποσότητα ζύμης λίγο μεγαλύτερη από ένα αυγό και φτιάχνουμε ένα μπαλάκι.

Κυλάμε το μπαλάκι στη ζάχαρη με κανέλα για να καλυφθεί από όλες τις πλευρές.

Τοποθετούμε το μπαλάκι σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη, ώστε να γίνει σαν παχύ μηλοπιτάκι.

5. Ψήσιμο:

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (πάνω-κάτω) στον μεσαίο ράφι για 20 - 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Μόλις ψηθούν, μπορούν να πασπαλιστούν με ζάχαρη άχνη για επιπλέον εμφάνιση.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Μηλοπιτάκια με Ανθότυρο

Τυρί: Η χρήση ανθότυρου (ή μαλακής μυζήθρας) είναι σημαντική, καθώς δίνει μια ελαφριά και αφράτη υφή στη ζύμη, χωρίς να την βαραίνει, όπως θα έκανε ένα σκληρό τυρί.

Ζύμη: Η ζύμη πρέπει να παραμείνει ελαφρώς κολλώδης και πολύ μαλακή, για να γίνουν τα μηλοπιτάκια αφράτα και όχι σκληρά μετά το ψήσιμο.

Επικάλυψη: Μην παραλείψετε να κυλήσετε τα μπαλάκια στη ζάχαρη με κανέλα πριν το ψήσιμο. Αυτό δημιουργεί μια καραμελένια, τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: