Μηλόπιτα

Αυτή η μηλόπιτα είναι νόστιμη πέρα ​​από λόγια. Η ζύμη είναι πολύ απαλή και τρυφερή, η γέμιση είναι ζουμερή, υπάρχει μια τραγανή κρούστα.

Συστατικά:

Για την ζύμη:
Αλεύρι – 160 g
Βούτυρο – 200 g
Ζάχαρη – 160 g
Μήλα – 3-4 τεμ.
Αυγά – 2 τεμ.
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλάκια του γλυκού
Κανέλα – 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ζάχαρη άχνη – για γεύση

Για πασπάλισμα:
Ζάχαρη – 2 κουταλιές της σούπας. κουτάλια
Καρύδια – 30 g
Βούτυρο – 15 g

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε το μαλακωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να γιαλίσει η μειγμα.
Στη συνέχεια, χτυπήστε τα αυγά στο μειγμα και φέρτε τα με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Εάν η ζύμη είναι πολύ πηχτή, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας γάλα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Έχω σχήμα τετράγωνο, 18 εκ. Χ 18 εκ. Μπορείτε να πάρετε ένα στρογγυλό, με διάμετρο 18-20 εκ. Πασπαλίζετε τα μήλα με κανέλα και απλώνετε από πάνω τη ζύμη και
την ισιώνετε. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε από πάνω τη ζύμη με ψιλοκομμένα καρύδια, 2 κ.σ. κουταλιές της σούπας ζάχαρη και απλώστε μικρά κομμάτια βουτύρου (κρύο).
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το κέικ για 35-40 λεπτά. Η ετοιμότητα ελέγχεται με οδοντογλύφοδα. Αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα αφού κρυώσει,
πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Σερβίρετε σε μερίδες.

Προηγούμενο άρθροΑνακαλύψτε ξανά τους ρυζοκεφτέδες: μια υγιεινή και απολαυστική πρόταση!
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι λεμονάτο με τηγανιτές πατάτες…Μπουκιά και συχώριο