Μηλόπιτα με Γιαούρτι

Πώς να πείτε όχι σε μια φέτα μηλόπιτα; Είναι από εκείνα τα γλυκά που αρέσουν πολύ σε όλους. Η μηλόπιτα με γιαούρτι θα είναι εξίσου καλή και γνήσια, ιδανική για να την φάτε με την οικογένεια οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας όταν θέλετε να γευτείτε κάτι νόστιμο και σπιτικό.

Συστατικά

2 μήλα
125 γρ ελληνικό γιαούρτι
3 αυγά
180 γρ ζάχαρη
250 γρ αλεύρι 00
80 ml σπορέλαιο
60 ml γάλα
1 φακελάκι μαγιά βανίλιας
χυμό λεμονιού για γεύση
βούτυρο για γεύση
ζάχαρη άχνη για γεύση

Παρασκευή

Για να ετοιμάσετε τη μηλόπιτα με το γιαούρτι, ξεκινήστε ξεφλουδίζοντας τα μήλα. Αφού τα ξεφλουδίσετε, τα χωρίζετε στα δύο και
αφαιρείτε τον πυρήνα και τους εσωτερικούς σπόρους από κάθε μισό.
Στη συνέχεια τα κόβουμε σε φέτες που δεν είναι ούτε πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές και τοποθετούμε τις φέτες σε ένα μπολ.
Πασπαλίζουμε τις φέτες μήλου με μια πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.

Σε αυτό το σημείο, προχωρήστε στην προετοιμασία της πραγματικής ζύμης.
Αφού ζυγίσετε προσεκτικά όλα τα υλικά, πάρτε ένα μεγάλο μπολ. Σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε αμέσως την κρυσταλλική ζάχαρη.

Ξεκινήστε το χτύπημα με τη βοήθεια μιξερ. Το μείγμα πρέπει να είναι διαυγές και αφρισμένο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σπορέλαιο και το γάλα, ανακατεύοντάς τα στο μείγμα.
Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ που έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως. Ανακατεύουμε καλά για να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.

Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ διαμέτρου 22 εκ., τη βουτυρώνουμε με μια κσ βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίξτε το μείγμα του κέικ και δοκιμάστε να το ισοπεδώσετε
χτυπώντας απαλά τη φόρμα σε μια σανίδα ζαχαροπλαστικής.

Δείτε την συνέχεια στην επόμενη σελίδα

1
2
Προηγούμενο άρθροΜπισκότα βρώμης με μπανάνα
Επόμενο άρθροΜπουγατσίνια στο Τηγάνι