Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια απλό αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
3/4 κουπας Ζάχαρη άχνη
2 μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα σε μικρά κομμάτια.
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1/2 φλιτζάνι φυτικό λάδι
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1/2 φλιτζάνι καρύδια
Επικάλυψη κανέλας
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κσ αλατισμένο βούτυρο λιωμένο
Ζάχαρη γλάσο .. προαιρετικά
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 έως 2 κουταλιές σούπας γάλα

Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Λιπάνετε και στρώστε ένα ταψί 23cm με το χαρτί ψησίματος. Χρησιμοποίησα ένα τετράγωνο ταψί.
Σε ένα μεγάλο δοχείο ανάμειξης προσθέτουμε το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα και τη ζάχαρη.
Προσθέστε τα ψιλοκομμένα μήλα & καρύδια και ανακατέψτε γρήγορα για να τα συνδυάσετε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέστε την βανίλια το λάδι το γιαούρτι και τα αυγά.
Ανακατέψτε γρήγορα μόνο για να διαλύσετε τους κρόκους αυγών.

 

Προσθέστε τα υγρά συστατικά στα ξηρά συστατικά και ανακατέψτε ελαφρά με ξύλινη κουτάλα  μέχρι να συνδυαστούν. Προσέξτε να μην τα παρανακατέψετε. Βάλτε το μείγμα
στο προετοιμασμένο ταψί.
Για να κάνετε την επικάλυψη της κανέλας
Συνδυάστε την κανέλα, ζαχαρη και το βουτυρο να γίνει ένα σβολιαστό και υγρό μείγμα .
Πασπαλίστε πάνω από το κτύπημα κέικ.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να βγει μία οδοντογλυφίδα καθαρή από το κέντρο.
Μεταφέρετε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Για να φτιάξετε το γλάσσο
Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη με λίγο γάλα μέχρι να είναι λείο.
Εάν το γλασσο είναι παχύ προσθέστε επιπλέον γάλα.
Απλώστε το λούστρο πάνω από το κέικ ..

A lovely moist apple cinnamon & walnut cake

Ingredients
11/2 cups plain flour sifted
2 teaspoon baking powder
1/2 teaspoon bicarbonate soda
3/4 caster sugar
2 apples peeled cut into small chunks.
2 large eggs
1 teaspoon vanilla
1/2 cup vegetable oil
1/2 cup greek yoghurt
1/2 cup or so crushed walnuts
Cinnamon topping
1/4 caster sugar
1 teaspoon cinnamon
1 Tablespoon unsalted butter melted
Sugar glaze .. optional
1/4 cup icing sugar
1 to 2 Tablespoons milk

Method
Preheat oven at 180C ..350F
Grease and line a 23cm ..9inch pan with baking paper. I used a square pan.
In a large mixing bowl add the flour, baking powder, bicarbonate soda & sugar.
Add the chopped apples & walnuts and stir briefly to combine.
In a separate bowl add the eggs vanilla oil yoghurt. Whisk briefly to just to break up the egg yolks.

Add the wet ingredients to the dry ingredients and gently mix with a wooden spoon until combined. Be careful not to overmix. Spoon the batter in the prepared pan.
To make the cinnamon topping
Combine cinamon sugar butter mix together lumpy and wet. Sprinkle over the cake batter.
Bake the cake for approximately 35min or until a skewer comes out clean in the centre.
Transfer the cake to a wired rack to cool completely.
To make the Glaze
Mix together icing sugar with alittle milk until smooth..if the glaze is to thick add extra milk.
Drizzle glaze over the cake..

Προηγούμενο άρθροΗ Κολοκυθόπιτα της Εργαζόμενης Γυναίκας
Επόμενο άρθροΗ Κλασική Στριφτή Κολοκυθόπιτα…