Αυτό το κέικ μήλου με κρέμα είναι μια νόστιμη παραλλαγή της κλασικής μηλόπιτας, η οποία ξεχωρίζει για την υγρή και κρεμώδη υφή της, παρόμοια με μια φλαν. Με λίγα απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το νόστιμο επιδόρπιο σε μόλις 30 λεπτά!
ΣΥΝΤΑΓΗ – Μερίδες 8
Υλικά
5 μήλα Granny Smith
80γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 (150γρ.) γιαούρτι βανίλιας σε δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου
30γρ. ζάχαρη
20γρ. φυτικό λάδι
8γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Γαρνίρισμα:
2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Ανοιχτή καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
Ζάχαρη άχνη/ζάχαρη σε σκόνη για πασπάλισμα
Ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
Κομμένα μήλα
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
Στρώστε το εσωτερικό μιας φόρμας κέικ 22 εκ. με 2 φύλλα λαδόκολλας.
Ξεφλουδίστε, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα μήλα σε λεπτές φέτες με ένα μαντολίνο ή με το χέρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού και το γιαούρτι. Ανακατέψτε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέστε το λάδι, τη ζάχαρη, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Διπλώστε τα μήλα (κρατήστε μερικά στην άκρη για από πάνω) και ρίξτε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κομμένα μήλα, ελαφρώς επικαλυπτόμενα το ένα το άλλο. Ξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά προς το κέντρο.
Πασπαλίστε ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη πάνω από τα μήλα και μερικά ψιλοκομμένα καρύδια, αν χρησιμοποιείτε. Ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά.
Βγάλτε το από το φούρνο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και αφαιρέστε το από το ταψί.
Αλείψτε τα μήλα και τα καρύδια με μαρμελάδα βερίκοκο (ζεστάνετε ελαφρά τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων). Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.
Αυτό το κέικ κρέμας είναι επίσης νόστιμο όταν σερβίρεται ζεστό με μια μπάλα παγωτό βανίλια!
Καλή απόλαυση!