Τέλειο και ελαφρύ γιαουρτογλυκό!!!

Υλικά:

Σοκολατένιο σιροπιαστό παντεσπάνι.
6 αυγά
5 κ.σ.ζάχαρη
6 κ.σ.σπορέλαιο
6 κ.σ.γάλα
6 κ.σ.αλεύρι φαρινάπ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
5 κ.σ.κακάο.

Σιρόπι 
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό

Κρέμα :
500 γραμ.φυτική κρέμα παγωμένη
400 γραμ.στραγγιστό γιαούρτι
400 γραμ.ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
1 κ.γ.αλάτι.

Εκτέλεση:

Σοκολατένιο σιροπιαστό παντεσπάνι
Χτυπάμε τα αυγά και την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά.
Ανακατεύουμε με μαρίζ.
Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα ή ένα ταψάκι 26εκ και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου,σε προθερμασμένο φούρνο,στη μεσαία σχάρα.

Για το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα την ζάχαρη και το νερό και τα ανακατεύουμε.
Όταν αρχίσει να βράζει το αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά.
Σιροπιάζουμε και τα δύο καυτά!

Για την κρέμα
Χτυπάμε την φυτική κρέμα με το αλάτι σε σφικτή σαντιγί.
Ρίχνουμε το γιαούρτι,το ζαχαρούχο,την βανίλια και χτυπάμε 1 λεπτό.
Αφού έχει κρυώσει το γλυκό,την βάζουμε πάνω.
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
Για την διακόσμηση μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω λίγη τριμμένη σοκολάτα,καραμέλα η μπορούμε να το απολαύσουμε και σκέτο!

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της κας Ελένης Τσιουκάνη

Προηγούμενο άρθροKιμαδόπιτα με τραγανό φύλλο της γιαγιάς
Επόμενο άρθροΛαχταριστά κεφτεδάκια κοτόπουλου στον φούρνο