Μηλόπιτα με κρέμα

Για ορθογώνιο ταψί 26 x 22cm.

Υλικά

Συστατικά για τη ζύμη:
300γρ. αλεύρι “00”
3 ολόκληρα αυγά
150 γρ. ζάχαρης
100 γρ. της μασκαρπόνε
100 ml γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
50 ml ηλιελαίου
2 κίτρινα μήλα
1 ξύσμα λεμόνι
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ

Κρέμα πατισερι:

1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
270γρ ζάχαρη
100 γραμμάρια κορν φλαουερ
6 κρόκους
1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
100γρ.βουτηρο

Μέθοδος:

Προετοιμάστε την κρέμα, αφήστε την να κρυώσει και ρίξτε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικης:
Σε χαμηλή φωτιά 700γρ. Γάλα,βανιλια και την ζάχαρη όλη να πάρει λίγο βράση.
Σε ενα μπολακι 300γρ. Γάλα,κορν φλαουερ,τους κρόκους και χτυπάμε στο χέρι καλά. Το ενσωματώσουμε με το πρώτο μείγμα και ριχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Κόψτε τα μήλα και τα ραντίστε με λίγο χυμό λεμονιού. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικό μίξερ, τριμμένο ξύσμα λεμονιού και μια πρέζα αλάτι έως ότου ληφθεί μια αφρώδης κρέμα, προσθέστε το μασκαρπόνε, κτυπήστε και προσθέστε το γάλα και το λάδι αργά, κοσκινίστε το αλεύρι και το μπεικιν για γλυκά και ενσωματώστε τα
προσεκτικά, ενσωματώστε τα κομμάτια του μήλου, ετοιμάστε το ταψί στρομένο με χαρτί ψησίματος ρίξτε τη ζύμη στο τηγάνι, ισιώστε καλά, διακοσμήστε με κρέμα και φτιάξτε τις λωρίδες μέχρι να τελειώσει.
Ψήστε προθερμασμένο στατικό φούρνο στους 170 βαθμούς κελσίου

Καλή επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΝτομάτα & Φέτα σε Φύλλο Τάρτας
Επόμενο άρθροΕίναι η πιο εύκολη τυρόπιτα…αν θέλετε κάτι γρήγορο