Μηλόπιτα

Αυτό το κλασικό γλυκό με μήλο είναι ένας υπέροχος τρόπος για να υποδεχτείτε τις μέρες του φθινοπώρου. Αφήνει τη γλυκόξινη γεύση των μήλων να λάμψει. Αυτή η απλή τούρτα συνδυάζεται και αποδεικνύεται υπέροχη. Είναι μια συνταγή στην οποία θα φτιάξετε ξανά και ξανά.

6 με 8 μερίδες

Συστατικά

Μήλα, ξεφλουδισμένα και αποφλοιωμένα – 4 ή 5
Χυμός λεμονιού – 1 κουταλιά της σούπας
Αλεύρι – 2 φλιτζάνια
Μπέικιν πάουντερ – 2 κουταλάκια του γλυκού
Αλάτι – πρέζα
Ανάλατο βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου -110 gr
Ζάχαρη – 2/3 φλιτζάνι
Αυγά – 3
Βανίλια – 1 κουταλάκι του γλυκού
Φλούδα λεμονιού, τριμμένη – 2 κουταλάκια του γλυκού
Γάλα – 2/3 φλιτζάνι
Καφέ ζάχαρη – 3 κουταλιές της σούπας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 20-22 εκ.
Κόψτε τα μισά μήλα σε μικρά κομμάτια. Κόψτε τα υπόλοιπα μήλα σε λεπτές φέτες. Ρίξτε το καθένα στο δικό του μπολ με λίγο από το χυμό λεμονιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Προσθέστε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ και χτυπήστε σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες και ελαφρύ. Ρίχνετε και χτυπάμε τη βανίλια και την τριμμένη φλούδα λεμονιού.
Μειώστε την ταχύτητα σε μέτρια και προσθέστε τα αυγά ένα ένα, περιμένοντας μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το καθένα πριν προσθέσετε το επόμενο.
Με το μίξερ να συνεχίζει να λειτουργεί, προσθέτουμε το 1/3 του μείγματος αλευριού. Αφού ενσωματωθεί πλήρως, προσθέστε το μισό γάλα, έπειτα άλλο 1/3 του αλευριού, το υπόλοιπο γάλα και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι, επιτρέποντας σε κάθε προσθήκη να ενσωματωθεί πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο. Σταματάτε το μίξερ κατά διαστήματα και ξύνετε τις άκρες με μια σπάτουλα για να εξασφαλίσετε ένα λείο μείγμα.

Αφαιρέστε το μπολ από τη βάση του μίξερ και χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψετε τα ψιλοκομμένα μήλα στο μείγμα. Απλώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί και ισιώστε την κορυφή.
Τοποθετήστε τις φέτες μήλου τακτοποιημένα σε ομόκεντρους κύκλους πάνω από τη ζύμη. Ρίξτε ομοιόμορφα την καστανή ζάχαρη πάνω από τις φέτες μήλου.
Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 50 έως 60 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει καλά η κορυφή και μια οδοντογλυφίδα τρυπημένη στη μέση του κέικ να βγει καθαρή.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πασπαλίστε με αχνη ζαχαρη και στη συνέχεια σερβίρετε φέτες με μια κουταλιά σαντιγί και ζεστό καφέ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠως θα κάνετε αποξηραμένα σύκα μαλακά σαν γλυκάκι
Επόμενο άρθροΚέικ με πορτοκάλι, καρότο, αμύγδαλο