Μηλόπιτα Σιροπιαστή είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Τα αρώματα κανέλας και λεμονιού πλημμυρίζουν την κουζίνα, δημιουργώντας την τέλεια ατμόσφαιρα. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη/βάση:

  • Αυγά: 2
  • Ζάχαρη: 4 κουταλιές της σούπας
  • Ξύσμα λεμονιού: Από 1 λεμόνι
  • Βούτυρο λιωμένο: 40 γραμμάρια
  • Αλεύρι: 4 κουταλιές της σούπας

Για το γλυκό (μήλα):

  • Μήλα: 4
  • Χυμός λεμονιού (για τα μήλα)

Για το Σιρόπι:

  • Ζάχαρη: 1 κούπα
  • Νερό: 1 κούπα
  • Κανέλα
  • Φλούδα λεμονιού: 1

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.

Στη συνέχεια τρίβουμε το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο. Αφού το ανακατέψουμε, κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα να απορροφηθεί εντελώς το αλεύρι. Μετά το αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τα μήλα και βγάζουμε τον πυρήνα τους. Μέσα στην τρύπα που αφήνει ο πυρήνας ρίχνουμε χυμό λεμονιού.

Τρίβουμε τα μήλα με ειδικό τρίφτη που τα κόβει σε λεπτές φετούλες. Βάζουμε τα μήλα σε ένα μπολ και από πάνω στύβουμε πάλι χυμό λεμονιού.

Αδειάζουμε σιγά-σιγά τα μήλα μέσα στο προηγούμενο μείγμα των αυγών και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το μείγμα είναι έτοιμο.

Στρώνουμε μία φόρμα 20 εκατοστών με χαρτί ψησίματος, αφού την έχουμε βουτυρώσει πρώτα από κάτω. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα των μήλων, το ισιώνουμε και το χτυπάμε λίγο στον πάγκο μας για να καθίσει καλά.

Βάζουμε τη Μηλόπιτα Σιροπιαστή στο φούρνο στους **180 βαθμούς** για **55 λεπτά**.

Εν τω μεταξύ, σε μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τη φλούδα λεμονιού για το σιρόπι για **5 λεπτά**.

Μόλις ψηθεί η μηλόπιτα και την βγάλουμε από τον φούρνο, την περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι και την ξαναβάζουμε στον ζεστό φούρνο για άλλα **5 λεπτά** για να απορροφήσει καλά το σιρόπι.

Όταν την σερβίρουμε, μπορούμε να την πασπαλίσουμε από πάνω με λίγη άχνη και λίγη κανέλα.

Καλή Απόλαυση!


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 55 λεπτά (Ψήσιμο) + 5 λεπτά (Σιρόπι) + 5 λεπτά (Τελικό)

Συνολικός Χρόνος: 85 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: Χρόνος κρυώματος.


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για έξτρα άρωμα, προσθέστε στη γέμιση των μήλων λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Δείτε κι άλλες συνταγές με μήλα στο site μας.

Η Μηλόπιτα Σιροπιαστή γίνεται ακόμα πιο ζουμερή αν χρησιμοποιήσετε μήλα ποικιλίας Granny Smith, καθώς διατηρούν τη δομή τους στο ψήσιμο. Δοκιμάστε κι άλλες συνταγές με ζύμη για έμπνευση.

Μην παραλείψετε να ρίξετε χυμό λεμονιού πάνω στα τριμμένα μήλα, καθώς αποτρέπει το μαύρισμα και δίνει μια ευχάριστη οξύτητα που εξισορροπεί τη γλύκα του σιροπιού. Αυτό είναι το μυστικό για τέλεια Μηλόπιτα Σιροπιαστή.


 

Σχετικές Συνταγές 

Παραδοσιακά Γλυκά με Κανέλα

Τάρτες με Φρούτα

Εύκολα Σιροπιαστά


 

Find more delicious Recipes here