Γρήγορη Πίτα με απλά υλικά

Δείτε Επίσης: Η Πίτα του Καλοκαιριού…από μία Σμυρνιά Γιαγιά | Η Πανευκολη Κολοκυθόπιτα της Αργυρώς

Υλικα

4 αυγά
1/2 φλιτζάνι λάδι
1 Φλιτζάνι γάλα
2 φλιτζάνια Αλεύρι
1 baking powder 15g
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο και καραμελωμένό στο τηγάνι
1/3 κούπας ντομάτα ψιλοκομμένη σε κυβακια
1/3 κούπας ζαμπόν ή σαλάμι κομμένο σε κυβάκια
1/3 κούπας ελιες κομμένες σε ροδέλες
2 τριγωνάκια La Vache qui rit (λα βας τυρί) κομμένα
1 έως 1,5 κούπες τυρί (γκουντα ή κεφαλογραβιερα) τριμμένη
Αλάτι – μαύρο πιπέρι – θυμάρι τριμμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, 1 κγ αλάτι, 1/2κγ πιπέρι μαύρο και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη. Ρίχνουμε στο μείγμα αυγού το λαδι, το γάλα και χτυπάμε καλά. Στην συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα 1 φλιτζάνι αλεύρι ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα καλά (να μην έχει σβόλους) και ρίχνουμε και την δεύτερη κούπα  αλεύρι το μπεκιν παουντερ και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα λείο εντελώς.
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι,ντομάτα,ελιές,ζαμπόν και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετα ρίχνουμε μέσα τα τρίγωνα τυράκια και 1/2 κούπας τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολα αδειάζουμε το μείγμα πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο από πάνω και 1 πρέζα θυμάρι και ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (170-180 περίπου) μέχρι να ροδίσει (30-40 λεπτά περίπου).

Δείτε Επίσης: Η Πίτα του Καλοκαιριού…από μία Σμυρνιά Γιαγιά | Η Πανευκολη Κολοκυθόπιτα της Αργυρώς

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΔείτε πως φτιάχνω τις πιο ωραίες Σκορδάτες Πατάτες
Επόμενο άρθροΛαζάνια με Μελιτζάνα και Κιμά…σε 1 ώρα