Η “μακαρούνα” είναι ένα παραδοσιακό φαγητό, με χοντρά μακαρόνια, έτσι απλό και νόστιμο, όπως το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας και οι μανάδες μας πριν εξήντα και πιο πολλά ακόμα χρόνια!

Θα χρειαστείς:

Χοντρά μακαρόνια (π.χ. ΜΙΤΣΙΔΗ “Α”)
Ζωμός χωριάτικου κοτόπουλου
Ώριμο χαλλούμι, τριμμένο
Ξηρός δυόσμος

Εκτέλεση:

Βράζεις τα χοντρά μακαρόνια σε άφθονο ζωμό χωριάτικου κοτόπουλου μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Πρόσεχε να μην τα σπάσεις.
Αφού βράσουν, στραγγίζεις τα μακαρόνια, κρατώντας λίγο από τον ζωμό.
Σερβίρεις τα μακαρόνια ζεστά, προσθέτοντας άπλωτα τριμμένο χαλλούμι και ξηρό δυόσμο.
Μπορείς να προσθέσεις και λίγο από τον ζωμό που κράτησες, αν τα μακαρόνια σου φανούν πολύ στεγνά.

H συνταγή είναι του κου Kyriacos Mitsides

Προηγούμενο άρθροΚρεμώδης Κασερόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο με φέτα