Κιμαδόπιτα

Σήμερα για μεσημεριανό ετοίμασα μια νόστιμη και εύκολη κιμαδόπιτα.

Υλικά:

1 πακέτο έτοιμα φύλλα κρούστας – 400 γρ

Για τη γέμιση:
500 γραμμάρια κιμά
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
αλάτι, μαύρο πιπέρι, καυτερή κόκκινη πιπεριά
μια πρέζα κύμινο
μαϊντανός

Για τη σάλτσα γάλακτος:
1 αυγό και 1 ασπράδι αβγού (σε έναν κρόκο για να απλωθεί από πάνω)
1 κουπα γιαούρτι
1 ποτήρι γάλα φρέσκο
½ φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Βουτυρώνουμε σε κομμάτια από πάνω

Για πασπάλισμα: σουσάμι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Το βάζουμε να σοταριστεί σε ζεστό λαδι.
Όταν γίνει διάφανο, προσθέτουμε τον κιμά και τον θρυμματίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε.
Αλατίζουμε (αν δεν είναι αλατισμένος ο κιμάς), προσθέτουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε τον κιμά να σκουρύνει, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί κοντεύει να ψηθεί στο φούρνο.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα γάλακτος και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
Αρχίζουμε να τακτοποιούμε ανά δύο τις κρούστες σε μια λαδόκολλα και περιχύνουμε με τη
σάλτσα γάλακτος.

Μετά την 6η κρούστα ρίχνουμε ξανά, απλώνουμε την 7η και απλώνουμε πάνω της ½ ποσότητα τηγανισμένου κιμά.
Συνεχίστε να τακτοποιείτε τις κρούστες, ρίχνοντας 2 με τη σάλτσα γάλακτος.
Όταν μείνουν οι 3 τελευταίες κρούστες, απλώνετε τον υπόλοιπο κιμά, 2 κρούστες, ρίχνετε τη σάλτσα γάλακτος και τελειώνετε με την τελευταία κρούστα, την οποία αλείφετε με κρόκο αυγού.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και από πάνω τακτοποιούμε κομμάτια βουτύρου.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Βάζουμε την πίτα με τον κιμά να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για
35-40 λεπτά. (ελέγχετε τη διαδικασία ψήνοντας ορεκτικά από πάνω – αφαιρέστε).
Εβαλα περισσότερο κιμά και εν προκειμένω μείγμα.

Καλή Ορεξη

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά εκλεράκια με γέμιση κρέμας μαστίχας
Επόμενο άρθροΚέικ Σοκολατένιο