Το μιλφέιγ είναι ένα αγαπημένο γλυκό, γνωστό για τις πολλές στρώσεις φύλλου και την πλούσια κρέμα του. Σήμερα, θα φτιάξουμε μία πανεύκολη εκδοχή που δεν χρειάζεται φύλλο, αλλά χρησιμοποιεί κράκερς για να μας χαρίσει την ίδια υπέροχη υφή και γεύση, με πολύ λιγότερο κόπο. Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μιλφέιγ με Cream Crackers

Ένα ολόκληρο Μιλφέιγ με κράκερς, με στρώσεις κρέμας πατισερί και σαντιγί, πασπαλισμένο με τριμμένα κράκερς

Τι πιο απολαυστικό από ένα δροσερό μιλφέιγ, ειδικά όταν το φτιάχνεις μόνη σου στο σπίτι με απλά υλικά! Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή για ένα κλασικό γλυκό που θα ξετρελάνει τους πάντες, ακόμα κι αυτούς που νομίζουν πως το μιλφέιγ είναι δύσκολο.

Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για την Κρέμα Πατισερί:

  • Γάλα: 1 λίτρο
  • Άχνη ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας
  • Κορν φλάουρ: 2 κουταλιές της σούπας
  • Βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
  • Αυγά: 2 τεμ.

Για τη Σαντιγί:

  • Φυτική σαντιγί (τύπου Μορφάτ): 1 συσκευασία (περίπου 250ml-500ml, ανάλογα με το μέγεθος της συσκευασίας σας)
  • Άχνη ζάχαρη: 1 κουταλιά της σούπας

Για τη Συναρμολόγηση:

  • Κριμ κρακερς: 1-2 πακέτα (ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού σας)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το υπέροχο μιλφέιγ:

  1. Ετοιμάζω την κρέμα πατισερί:

    Σε μία κατσαρόλα, βάζω το γάλα, την άχνη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Ανακατεύω συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να βράζει. μόλις ξεκινήσει να βράζει, ρίχνω μία κουταλιά βούτυρο και τα δύο αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα με σύρμα για να ενσωματωθούν καλά και να μην κόψουν. Αποσύρω από τη φωτιά. σκεπάζω την κρέμα με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην πιάσει πέτσα. αφήνω να κρυώσει εντελώς.
  2. Ετοιμάζω τη σαντιγί:

    Χτυπάω τη φυτική σαντιγί (μορφατ) με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
  3. Συναρμολογώ το μιλφέιγ:

    Σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, στρώνω μία βάση από κριμ κρακερς, καλύπτοντας όλο τον πάτο.
    Απλώνω ομοιόμορφα τη μισή κρέμα πατισερί πάνω από τα κρακερς.
    Στρώνω άλλη μία στρώση κριμ κρακερς.
    Απλώνω την υπόλοιπη κρέμα πατισερί.
    Τέλος, απλώνω την χτυπημένη σαντιγί πάνω από την κρέμα, καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  4. Ολοκληρώνω και βάζω στο ψυγείο:
    Τρίβω μερικά κριμ κρακερς από πάνω για διακόσμηση και επιπλέον υφή.
    Βάζω το μιλφέιγ στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες (ή και περισσότερο), ώστε να δέσει η κρέμα και να μαλακώσουν τα κρακερς, απορροφώντας την υγρασία από τις κρέμες.

Η Συνταγή είναι της κας Palmira Aristou

Notes

Tips για το Τέλειο Μιλφέιγ

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το μιλφέιγ σας ακόμα πιο νόστιμο και επιτυχημένο. Για μία πιο βελούδινη κρέμα πατισερί, μόλις την κατεβάσετε από τη φωτιά, μπορείτε να την περάσετε από ένα ψιλό σουρωτήρι για να φύγουν τυχόν κομματάκια. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό η κρέμα να κρυώσει τελείως πριν την απλώσετε στα κράκερς και πριν βάλετε τη σαντιγί, αλλιώς μπορεί να λιώσει η σαντιγί. Μην ανησυχείτε αν τα κράκερς είναι σκληρά στην αρχή, θα μαλακώσουν τέλεια στο ψυγείο απορροφώντας την υγρασία από τις κρέμες, δίνοντας την υφή του φύλλου. Αν θέλετε να πειραματιστείτε, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα λεμονιού στην κρέμα πατισερί για έξτρα άρωμα!

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή