Τούρτα αμυγδάλου

Υλικά

για το παντεσπάνι:

6 αυγά.
1 ποτήρι ζάχαρη.
1 ποτήρι αλεύρι φαρίνα απ’
1 κουταλάκι μπεικιν παουντερ που το ανακατεύω σε ένα ποτήρι από σφινακι κονιάκ ή τσίπουρο ότι έχετε.
‘Εξυσα ένα λεμόνι 🍋 στον τρίφτη.

Για το σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι νερό.
Εβαλα και μια φλούδα από λεμόνι 🍋.

Για απο πάνω
2 φακελάκια garni
100γρ φιλέ αμυγδάλου

Εκτέλεση

Έβαλα στο ταψί μου αντικολλητικό χαρτί που το είχα βρέξει,και έβαλα το μείγμα για το παντεσπανι.
Το εψησα για 20 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο.
Βάζετε το μαχαίρι σας και όταν βγαίνει στεγνό είναι έτοιμο το παντεσπάνι..
Έκοψα στη μέση με ένα μεγάλο μαχαίρι 🗡️ το παντεσπάνι και το σιροπιασα .

Χτύπησα στο μίξερ 2 φακελάκια Κρέμα ζαχαροπλαστικής της στιγμής με γεύση βανίλια του Γιώτη. Έστρωσα την κρέμα.
Έβαλα από πάνω το δεύτερο κομμάτι και από πάνω χτύπησα το garni .
Στόλισα με φιλε αμυγδάλου που το καβουρδισα.

Καλή Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Κατερίνα Παπαγιαννακη 

Προηγούμενο άρθροΑρνάκι φούρνου με Πατάτες….είναι λουκούμι
Επόμενο άρθροΜπουτάκια κοτόπουλου…Το μαγείρεμα του είναι απλό, γι’ αυτό ερωτεύτηκα αυτή τη συνταγή.