Ενα φαγητό που είναι σκέτο ποίημα, ένα πιάτο που θα λατρέψετε για την πλούσια γεύση και το μελωμένο του αποτέλεσμα: το Μοσχάρι με Μελιτζάνες στο Φούρνο! Είναι μία συνταγή που απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει πλήρως. Εγώ το φτιάχνω κυρίως τις Κυριακές, γιατί είναι ένα φαγητό που μυρίζει σπίτι και παράδοση!

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μοσχάρι με Μελιτζάνες στο Φούρνο

Μοσχάρι με Μελιτζάνες  στο Φούρνο

Το Μοσχάρι με Μελιτζάνες στο Φούρνου είναι ένα φαγητό που συνδυάζει την τρυφερότητα του κρέατος με τη γλύκα των μελιτζάνων και των άλλων λαχανικών, όλα δεμένα σε μια υπέροχη, αρωματική σάλτσα. Είναι ένα πιάτο που μυρίζει Ελλάδα και αγάπη, ιδανικό για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα επίσημο δείπνο. Εγώ το λατρεύω και είναι σίγουρο πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!

Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours 40 minutes
Total Time 3 hours 10 minutes

Ingredients

Για το κρέας:

  • 1 κιλό Μοσχαρίσιο χτένι (κομμένο σε μερίδες)

Για τα λαχανικά και το τηγάνισμα:

  • 4 Μελιτζάνες φλάσκες (μισο-καθαρισμένες και χοντροκομμένες)
  • 2 Πατάτες (κομμένες σε τέταρτα)
  • 2 Πιπεριές Φλωρίνης (χοντροκομμένες)
  • Ελαιόλαδο (αρκετό, για το τηγάνισμα των λαχανικών)

Για τη σάλτσα:

  • 1 μεγάλο Κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους)
  • 3 Σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • ½ φλ. τσαγιού Ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 3 μεγάλες ώριμες Ντομάτες (τριμμένες)
  • Λίγο Μαύρο πιπέρι (τριμμένο, κατά βούληση)
  • 1 κ.γ. Καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Μείγμα μπαχαρικών για λαχανικά (ή κύβος λαχανικών bio)
  • Λίγη Ρίγανη (κατά βούληση)
  • ½ ματσάκι Μαϊντανό (ψιλοκομμένο, προαιρετικά)
  • 1 κουτάκι χυμό ντομάτας (250 γρ., π.χ. Pummaro)
  • 2 φλ. καφέ Ζωμό κρέατος (από το βράσιμο του χτενιού)

Instructions

  1. Για να ξεκινήσετε, πλύντε καλά το μοσχαρίσιο χτένι και βράστε το μέχρι να μαλακώσει, φροντίζοντας να το ξαφρίσετε στην αρχή. Παράλληλα, πλύντε και καθαρίστε μερικώς τις φλάσκες μελιτζάνες, κόβοντάς τες σε χοντροκομμένα κομμάτια. Κόψτε επίσης τις πατάτες σε τέταρτα και τις πιπεριές Φλωρίνης σε χοντροκομμένα κομμάτια. Τηγανίστε όλα τα λαχανικά σε ελαιόλαδο και στη συνέχεια στραγγίστε τα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Στη συνέχεια, ετοιμάστε τη σάλτσα. Σοτάρετε ένα μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους και μερικές σκελίδες σκόρδο σε ελαιόλαδο. Προσθέστε τριμμένες ώριμες ντομάτες, λίγο μαυροπίπερο, καστανή ζάχαρη, νοστιμιά λαχανικών Bio και λίγη ρίγανη. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Συμπληρώστε με χυμό ντομάτας και λίγο από το ζουμί του κρέατος που βράσατε. Βράστε τη σάλτσα μέχρι να δέσει.
  3. Τέλος, απλώστε ομοιόμορφα τις μελιτζάνες, τις πατάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί. Προσθέστε και τα κομμάτια του βρασμένου κρέατος. Περιχύστε όλο το περιεχόμενο του ταψιού με την έτοιμη σάλτσα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι το φαγητό να μελώσει και να είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Η Συνταγή είναι της κας ArtemisTaia Arampatzi

Notes

Tips για το Τέλειο Μοσχαρίσιο Χτένι με Μελιτζάνες Φούρνου

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μοσχαρίσιο Χτένι με Μελιτζάνες Φούρνου σας αξεπέραστο! Όταν βράζετε το κρέας, προσθέστε στη χύτρα ταχύτητας (αν έχετε) ένα φύλλο δάφνης και μερικούς κόκκους πιπεριού για περισσότερο άρωμα. Αν οι μελιτζάνες σας είναι πικρές, πριν τις τηγανίσετε, μπορείτε να τις αφήσετε σε αλατόνερο για μισή ώρα και μετά να τις στραγγίξετε καλά. Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας, όπως κολοκυθάκια ή μανιτάρια. Ο μαϊντανός στο τέλος δίνει φρεσκάδα, αλλά και χωρίς αυτόν το φαγητό είναι φανταστικό.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή