Το Μοσχάρι στιφάδο είναι ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση του κρέατος με τη γλύκα των μικρών κρεμμυδιών και τα έντονα αρώματα των μπαχαρικών. Είναι ένα φαγητό που θέλει τον χρόνο του, αλλά το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Αυτή η συνταγή για μοσχάρι στιφάδο είναι κλασική και εγγυημένη.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μοσχάρι Στιφάδο

Το έτοιμο μοσχάρι στιφάδο σε πιάτο, με μελωμένη σάλτσα, κρεμμυδάκια και ένα κομμάτι κρέας που λιώνει στο στόμα

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα πιο παραδοσιακά και λαχταριστά ελληνικά φαγητά, το Μοσχάρι στιφάδο. Αυτό το πιάτο έγινε λουκούμι, φίλοι μου! Με τα αρώματα των μπαχαρικών, του κρασιού και της ντομάτας, το μοσχάρι στιφάδο είναι το ιδανικό φαγητό για το Κυριακάτικο τραπέζι. Εγώ το φτιάχνω πάντα με αγάπη και υπομονή και το αποτέλεσμα είναι απλά μαγικό.

Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Total Time 2 hours 30 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτό το υπέροχο μοσχάρι στιφάδο θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό Μοσχαρίσιο ποντίκι (κομμένο σε μερίδες)
  • 1.500 γρ. Κρεμμυδάκια για στιφάδο (κοκκάρια)
  • 2 Κρεμμύδια (1 ψιλοκομμένο και 1 σε ροδέλες)
  • 3-4 σκελίδες Σκόρδο
  • 2-3 ώριμες Ντομάτες (τριμμένες)
  • 1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας
  • 1 ποτηράκι Κόκκινο κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • 3 Δαφνόφυλλα
  • 1 Ξυλάκι κανέλας
  • 7-8 Μπαχάρια
  • 5-6 καρφάκια Γαρίφαλλο
  • Αλάτι και πιπέρι (από τον μύλο)

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτό το νόστιμο μοσχάρι στιφάδο:

  1. Σε μία κατσαρόλα, σοτάρω καλά το μοσχαρίσιο κρέας με λίγο ελαιόλαδο και αρκετούς κόκκους πιπέρι. Μόλις πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές, το σκεπάζω με νερό και προσθέτω τα δαφνόφυλλα. Σιγοβράζω το κρέας για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά.
  2. Παράλληλα, σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαρίζω σε ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις ροδέλες κρεμμυδιού, το σκόρδο, τα μπαχάρια και τα καρφάκια γαρίφαλλο. Σβήνω το μείγμα με το κόκκινο κρασί και προσθέτω τον πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες και το ξυλάκι κανέλας.
  3. Προσθέτω στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια για στιφάδο, τα οποία έχω ήδη ζεματίσει και καθαρίσει. Αλατοπιπερώνω και συμπληρώνω ζωμό από το κρέας μέχρι να σκεπαστούν καλά. Βράζω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  4. Τέλος, προσθέτω το μαλακωμένο κρέας στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Συμπληρώνω λίγο ακόμη ζωμό από το κρέας αν χρειαστεί, σκεπάζω την κατσαρόλα και σιγοβράζω για περίπου μισή ώρα ακόμη, ώστε να ενωθούν όλες οι γεύσεις.

Η Συνταγή είναι της κας Ελινα Σκλαβου

Notes

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Μοσχάρι στιφάδο σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Κρέας: Επιλέξτε μοσχαρίσιο ποντίκι γιατί έχει κολλαγόνο και όταν μαγειρεύεται αργά, γίνεται απίστευτα τρυφερό και μαλακό.
  • Κρεμμύδια: Το ζεμάτισμα των κρεμμυδιών είναι σημαντικό γιατί τα βοηθάει να μαλακώσουν πιο γρήγορα και να χάσουν την έντονη γεύση τους.
  • Μπαχαρικά: Για να ενισχύσετε τα αρώματα, μπορείτε να τσιγαρίσετε τα μπαχαρικά μαζί με τα κρεμμύδια στην αρχή.
  • Σάλτσα: Αν θέλετε η σάλτσα να γίνει πιο πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο κορν φλάουρ διαλυμένο σε νερό, ανακατεύοντας συνεχώς.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή