Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά

Ρολάκια Μελιτζάνας με κιμά| Εύκολη και πεντανόστιμη καλοκαιρινή συνταγή για να κερδίστε και το χειροκρότημα!

Υλικά

2 μεγάλες μελιτζάνες 🍆
400 γρ. κιμά κοτόπουλου ή μοσχαρίσιου κρέατος
1 κουτί ντομάτας 🍅 500g
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
μια χούφτα μαϊντανό
μπαχαρικό για κοτόπουλου (προαιρετικά)
1/2 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες λεπτές τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 10 λεπτά
Στη συνέχεια τις σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα
πινέλο τις αλείφουμε με λάδι ψήνουμε 180 βαθμούς έως ότου πάρουν ωραίο χρώμα και μαλακώσουν

Σε ένα βαθυ μπολ βάζουμε τον κιμά και ρίχνουμε μέσα το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα το μπαχαρικό για κοτόπουλου και ξεκινάμε να ζυμώνουμε, μετά ψιλοκόβουμε το μαϊντανό τον προσθέτουμε και αυτό στο μείγμα του κιμά και ζυμώνουμε ξανά

Στη συνέχεια σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο και ξεκινάμε και τυλίγουμε κάθε ένα κεφτεδάκι με μία φλούδα μελιτζανας. σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι προσθέτουμε κρεμμύδι ψιλοκομέναο και το σκόρδο και μία κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε να πάρουν χρώμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και 1 ποτήρι νερό και μαγειρευουμε τη σάλτσα μας να δέσει λιγο Οταν η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε μέσα ρολάκια μελιτζάνας σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά

Όταν είναι έτοιμα τα πασπαλίζουμε και με ρίγανη και μπορούμε να τα σερβίρουμε συνοδευτικό μ ενα ρυζι ή πουρε ντομάτας

Δείτε το βιντεο της συνταγής εδώ

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ογκρατεν μελιτζάνας με ντομάτα και μοτσαρέλα

μελίιτζάνα στο φουρνο

για 4 άτομα:

Υλικά

800 γραμμάρια ή 3 μελιτζάνες
1 κουτί θρυμματισμένης τομάτας 450 γραμμαρίων
125 γραμμάρια ή 4 κουταλιές τηγανητής ντομάτας
1 μπάλα από φρέσκια μοτσαρέλα 125 γραμμαρίων
250 γραμμάρια τριμμένη μοτσαρέλα
φρέσκα φύλλα βασιλικού και ρίγανης (μπορούν να υποκαταστήσουν τα αποξηραμένα μπαχαρικά)
2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς—

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις 3 μελιτζάνες ως εξής.
Την πρώτη εντελώς απο την φλουδα της, την δεύτερη να ειναι ριγέ, και την τριτη καθόλου.
Κόβουμε όλες τι μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε στρώσεις μέσα σε ένα πυρεξ και αλατίζουμε καλα μεταξύ των στρώσεων και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα φύλλα βασιλικού και μελιτζάνας

Μέσα στην σάλτσα ντομάτας ρίχνουμε 2 κουταλιές λάδι, μια κουταλιά σούπας αλάτι και τα ψιλοκομμένα φύλλα και ανακατεύουμε.

Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες σε ένα σουρωτήρι και τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας και σκουπίζουμε πολύ καλά από τα υγρά τους.

Κάνουμε τις μελιτζάνες 3 ντάνες όπως τις καθαρίσαμε.
Στρώνουμε κάθε μπολάκι με σάλτσα στην βάση και στρώνουμε με τις φέτες μελιτζανας που δεν εχουμε καθαρισει καθόλου απο την φλούδα και αλατοπιπερωνουμε.

Βαζουμε σάλτσα ντομάτας, τριμμένο τυρί και κάνουμε δεύτερη στρώση μελιτζάνας που εχουμε καθαρίσει και είναι ριγέ.
Αλατοπιπερωνουμε – σάλτσα ντομάτας – τριμμένο τυρί.
Τέλος κάνουμε τρίτη στρώση με τις μελιτζάνες που εχουμε καθαρίσει εντελώς, αλάτι πιπερι, σάλτσα ντομάτας και σκεπάζουμε με τυρι τριμμένο
Κόβουμε την μοτσαρελα σε φέτες και βαζουμε 2 φέτες ανα μπολακι.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο όλα τα μπολάκια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα.
Μετα απο μισή ώρα αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και ψήνω για άλλα 10 λεπτά.

Ετοιμοοοοοοοοοο

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Προηγούμενο άρθροΚαντούτσι ή Καντουτσίνι
Επόμενο άρθροΠατατόπιτα στο φούρνο…δεν προλαβαίνει να κρυώσει και εξαφανίζεται