Τα Μοσχαρίσια μπιφτέκια με πατάτα και λεμονάτη σάλτσα είναι ένα πιάτο που συνδυάζει τη γευστικότητα του τρυφερού μοσχαρίσιου κιμά με τη δροσερή γεύση του λεμονιού. Επιπλέον, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους θέλουν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό στο τραπέζι τους. Παράλληλα, η απλή προετοιμασία και τα οικεία υλικά κάνουν αυτά τα μπιφτέκια προσιτά σε κάθε νοικοκυριό. Τέλος, το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μοσχαρίσια μπιφτέκια με λεμονάτη σάλτσα

Μια πιατέλα με ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με λεμόνι, περιχυμένα με την πλούσια σάλτσα τους

Μάθε πώς να φτιάχνεις τα πιο ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με λεμόνι και πατάτα, βουτηγμένα σε μια πλούσια, λεμονάτη σάλτσα που θα σε ενθουσιάσει. Αυτή η συνταγή είναι τόσο νόστιμη και εύκολη, που θα γίνει το αγαπημένο σου πιάτο για ένα υπέροχο, σπιτικό δείπνο οποιαδήποτε μέρα της εβδομάδας.

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 35 minutes

Ingredients

  • 500γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 250γρ. πατάτες τριμμένες ψιλά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • Αλεύρι για τηγάνισμα

Για τη Λεμονάτη Σάλτσα:

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ανάλατο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 3/4 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
  • Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μοσχαρίσια μπιφτέκια με λεμόνι.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζω τον μοσχαρίσιο κιμά, την τριμμένη πατάτα, το ξύσμα λεμονιού, το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον μαϊντανό, το αυγό και τα καρυκεύω με αλάτι και πιπέρι. ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί και συνεχίζω το ζύμωμα με τα χέρια μου μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.

2. Πλάθω το μείγμα σε μπαλάκια και έπειτα τα πιέζω ελαφρά για να πάρουν το σχήμα του μπιφτεκιού. τα αλευρώνω απαλά και τα αφήνω στην άκρη.

3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα δύο κλωναράκια δεντρολίβανου. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ροδίζω τα μπιφτέκια και από τις δύο πλευρές και τα βγάζω από το τηγάνι. πετάω το δεντρολίβανο.

4. Σκουπίζω το τηγάνι και προσθέτω το ανάλατο βούτυρο και το ψιλοκομμένο σκόρδο. τα μαγειρεύω για μερικά λεπτά, μέχρι να μυρίσει το σκόρδο.

5. Προσθέτω τον ζωμό κοτόπουλου, τον χυμό λεμονιού και το μέλι. σιγοβράζω για μερικά λεπτά και επιστρέφω τα μπιφτέκια στο τηγάνι, μαζί με τους χυμούς τους. τα μαγειρεύω απαλά για λίγα λεπτά, περιχύνοντας τα μπιφτέκια με τη σάλτσα, μέχρι να ψηθούν τελείως.

6. Σερβίρω τα μπιφτέκια ζεστά, γαρνίροντάς τα με φρέσκο μαϊντανό.

Η Συνταγή είναι από το Lolly's Kitchen

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμες Συμβουλές

Tips για Τέλεια Μπιφτέκια:

  • Οι τριμμένες πατάτες δίνουν επιπλέον υφή στις κοτολέτες, αλλά μπορείτε να τις αντικαταστήσετε με ψωμί του τοστ τριμμένο
  • Για πιο έντονη γεύση λεμονιού, προσθέστε λίγο παραπάνω ξύσμα στο μείγμα
  • Μην πιέσετε πολύ τις κοτολέτες κατά το τηγάνισμα για να μείνουν ζουμερές
  • Η σάλτσα πρέπει να έχει ισορροπία μεταξύ ξινού και γλυκού