Tαλιατέλες με κρέας σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

300 γραμμάρια ταλιατέλες ή ζυμαρικά της επιλογής σας
1/2 κιλά μοσχάρι λαιμού
300 γραμμάρια κρεμμυδιού
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλάκια του γλυκού ξηρό μπαχαρικό από βότανα
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 καυτή πιπεριά
400 γραμμάρια ψιλοκομμένα, ξεφλουδισμένα, ντοματάκια σε χυμό ντομάτας (1 κουτί)
1 φύλλο δάφνης
1/2 ματσακι μαιντανό
1 κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα
1 φύλλο μίσχου
100 ml λαδιού

Παρασκευή:

1. Κόψτε το κρέας σε κύβους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, μισό μάτσο μαιντανό και το σέλινο. Κόψτε τις καυτές πιπεριές σε κύβους (που δεν τους αρέσουν οι καυτερή πιπεριά, αφήστε τις πιπεριές).
Αντί για κονσέρβες ντομάτες, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες (ήταν πιο εύκολο για μένα από το κουτί, αφού όλα είναι έτοιμα).
2. Ρίξτε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και αφήστε το να ζεσταθεί. Προσθέστε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο στο θερμαινόμενο λάδι. Σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά αρκετά ώστε το σκόρδο να απελευθερώσει το άρωμά του. Στη συνέχεια προσθέστε το ψιλοκομμένο κρέας. Ανακατέψτε, πασπαλίστε με ξηρό μπαχαρικό από βότανα και πιπέρι.
Ανακατέψτε, καλύψτε και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το κρέας με την προσθήκη λίγο ζεστού νερού. Όταν μαλακώσει το κρέας, προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες, καυτερή πιπεριά, δάφνη, φύλλα μαιντανού, σέλινο και ένα κουταλάκι του γλυκού μαντζουράνα. Ανακατέψτε και σιγοβράστε σε ένα μισό-σκεπαστη κατσαρολα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

3. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μαγειρέψτε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και στραγγίξτε τις (μην ξεπλύνετε τα ζυμαρικά). Δοκιμάστε αν θέλετε να προσθέσετε λίγα ακόμη μπαχαρικά στη σάλτσα ντομάτας και μετά προσθέστε τα ζυμαρικά. Ανακατέψτε για να συνδυάσετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και σερβίρετε.
Όταν δεν ξέρετε τι να προετοιμάσετε, τα ζυμαρικά είναι πάντα η σωστή επιλογή. Ακόμα και όταν βρίσκονται σε μια τόσο παθιασμένη αγκαλιά με σάλτσα ντομάτας, με κρέας και αρωματικές προσθήκες, τότε είναι ένα πλήρες γεύμα …

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: https://vericinirecepti.blogspot.com/

Προηγούμενο άρθροΤυρί Φούρνου…το τέλειο συνοδευτικό για μπύρα ή κρασί
Επόμενο άρθροΧοιρινό με φασολάκια στο φούρνο…αποδείχθηκε ένα πολύ νόστιμο πιάτο