Μοσχαρίσιο Συκώτι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Το Μοσχαρίσιο Συκώτι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια** είναι απίστευτα γευστικό και δεν θα μπορεί να αντισταθεί κανείς. Μαζί με τα καραμελωμένα κρεμμύδια, η γεύση του απογειώνεται. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για το συκώτι:
- Συκώτι μοσχαρίσιο (καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια): 500 γραμμάρια
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
- Κρεμμύδια (μεγάλα, κομμένα σε λεπτές φέτες): 3
- Ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας
- Βούτυρο: 2 κουταλιές της σούπας
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τις φέτες κρεμμυδιού στο βούτυρο και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να αρχίσουν να καραμελώνουν.
Προσθέστε τη ζάχαρη στα κρεμμύδια και ανακατέψτε καλά, ώστε να καραμελώσει ομοιόμορφα σε χαμηλή φωτιά. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν χρυσοκαφέ και καραμελωμένα.
Προσθέστε τα κομμάτια συκωτιού στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά, ώστε να επικαλυφθούν με το καραμελωμένο μείγμα.
Αλατίστε και πιπερώστε το συκώτι, και προσθέστε το φρέσκο θυμάρι αν το επιθυμείτε.
Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Μαγειρέψτε το συκώτι για περίπου 40-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να ψηθεί καλά. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το πόσο μαλακό θέλετε το Μοσχαρίσιο Συκώτι με Καραμελωμένα Κρεμμύδια.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το συκώτι να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά πριν το σερβίρετε.
Αυτή είναι μια νόστιμη συνταγή για συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια. Συνοδεύστε το με πατάτες ή ρύζι και απολαύστε ένα νόστιμο γεύμα!
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 55-65 λεπτά (5 λεπτά σοτάρισμα + 10 λεπτά καραμέλωμα + 40-50 λεπτά μαγείρεμα)
Συνολικός Χρόνος: 70-80 λεπτά
Επιπλέον Χρόνοι: 5 λεπτά (ξεκούραση).
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για να γίνει το συκώτι ακόμα πιο μαλακό, μπορείτε να το μουλιάσετε σε γάλα για περίπου 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Δείτε κι άλλες συνταγές με κρεατικά.
Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να σβήσετε τα κρεμμύδια με λίγο κόκκινο κρασί (περίπου 50 ml) πριν προσθέσετε το συκώτι. Δοκιμάστε να το συνοδεύσετε με αφράτο πουρέ πατάτας.
Μην παραψήσετε το συκώτι. Αν και μαγειρεύεται για αρκετή ώρα, παρακολουθήστε το ώστε να παραμείνει ζουμερό και να μην στεγνώσει. Δείτε ιδέες για λαχανικά στον φούρνο ως συνοδευτικό.
Σχετικές Συνταγές (Internal Links)










