24.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
Κυρια Πιάτα Κρεας-Κιμάδες Κατσικάκι με λαχανικά

Κατσικάκι με λαχανικά

540

Υλικά

  • 2 – 3 κιλά κατσικάκι
  • 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 5 πιπεριές πράσινες κομμένες
  • 5 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
  • 500 γρ. ώριμα ντοματίνια
  • 4 μεγάλες ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό  ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζ. του τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  • Πλένουμε το κρέας πολύ καλά και το αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφού ετοιμάσουμε τα λαχανικά, τα βάζουμε όλα στο μεγάλο ταψί του φούρνου, (εκτός από τις τριμμένες ντομάτες), ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

 

  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τα λαχανικά στο ταψί και τα περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα. Τοποθετούμε από πάνω το κρέας, ρίχνουμε το νερό και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190° C, για 1½ ώρα.

  • Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για  μισή ώρα περίπου ακόμα, μέχρι να ξεροψηθεί το το κατσικάκι και το φαγητό μείνει με μελωμένη σάλτσα.
  • Όση ώρα ψήνεται το φαγητό μας, παρακολουθούμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Συνήθως δεν χρειάζεται γιατί τα λαχανικά έχουν τα δικά τους υγρά.

Credit to Roulas n Mera

Προηγούμενο άρθροΛεμονάτο Κέικ με άρωμα δενδρολίβανου
Επόμενο άρθροΠέννες με κοτόπουλο αλά Italiano