Σήμερα θα φτιάξουμε κάτι στα γρήγορα και κάτι ελαφρύ: μία νόστιμη κρεατόσουπα με μοσχάρι και μπόλικα λαχανικά! Το μυστικό είναι να έχουμε προβράσει το μοσχαρίσιο κρέας και να το έχουμε στην κατάψυξη σε μερίδες μαζί με το ζουμάκι του. Έτσι, η σούπα γίνεται παιχνιδάκι όταν επιστρέφουμε από τη δουλειά! Καλή μας όρεξη 

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


Μοσχαρόσουπα με Λαχανικά (Γρήγορη)

Φτιάξτε μία νόστιμη και ελαφριά κρεατόσουπα με μοσχάρι και πολλά λαχανικά (πατάτες, καρότα, πράσο, σελινόριζα). Το μυστικό είναι το προβρασμένο κρέας για ένα γρήγορο και θρεπτικό αποτέλεσμα!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Additional Time 2 hours
Total Time 2 hours 50 minutes

Ingredients

Για τη Σούπα

  • 1 μερίδα - Μοσχαρίσιο κρέας (προβρασμένο και αποψυγμένο μαζί με το ζουμί του)
  • 2 κ.σ. - Ελαιόλαδο
  • 1 - Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 - Πράσο (το λευκό μέρος, κομμένο σε ροδέλες)
  • 2 σκ. - Σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 2-3 - Πατάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 2 - Καρότα (κομμένα σε ροδέλες)
  • 2 κλωνάρια - Σέλινο (ψιλοκομμένο)
  • 1/2 - Σελινόριζα (σε κύβους)
  • 1 - Δαφνόφυλλο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το Σερβίρισμα

  • Μπούκοβο (καυτερό) ή Μαυροπίπερο (φρεσκοτριμμένο)

Instructions

Προετοιμασία Κρέατος:

Βγάζουμε το παγωμένο μοσχαρίσιο κρέας μαζί με το ζουμάκι του από την κατάψυξη και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για να λιώσει.

Σοτάρισμα Λαχανικών: Στο μεταξύ, σε μία άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά.

Προσθήκη Λαχανικών:

Προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, το σέλινο και τη σελινόριζα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το δαφνόφυλλο.

Μαγείρεμα Σούπας:

Μόλις τα λαχανικά πάρουν χρώμα, τα ρίχνουμε όλα μαζί μέσα στην κατσαρόλα με το ζουμάκι του κρέατος που έχει ήδη ξεπαγώσει και ζεσταθεί καλά. Αφήνουμε να πάρουν μία ωραία βράση.

Αφαίρεση Κρέατος:

Μόλις το ζουμάκι ζεσταθεί καλά και είναι έτοιμο να βράσει, αφαιρούμε το μοσχαρίσιο κρέας για να μην παραβράσει και γίνει στεγνό.

Ολοκλήρωση:

Αφήνουμε τη σούπα να βράσει μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά (περίπου 30-40 λεπτά). Λίγο πριν το σερβίρισμα, ξαναπροσθέτουμε το κρέας για να ζεσταθεί.

Σερβίρισμα:

Σερβίρουμε ζεστή, προσθέτοντας λίγο καυτερό μπούκοβο ή φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο και, φυσικά, με το ανάλογο ψωμάκι δίπλα.

Η Συνταγή είναι από την ομάδα Η παρέα του παππού Τάσου και της Μαρίας Ιντζέ

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή



Tips για τη Μοσχαρόσουπα με Λαχανικά

Κρέας: Το μυστικό της Μαρίας για να γίνει γρήγορη η σούπα είναι να προβράσετε το μοσχάρι για 2 ώρες από πριν και να το καταψύξετε μαζί με το ζουμί του. Αυτό είναι το κλειδί για την ταχύτητα.

Γεύση Ζωμού: Το σοτάρισμα των λαχανικών (πράσο, κρεμμύδι, σκόρδο) πριν τα προσθέσετε στον ζωμό ενισχύει θεαματικά τη γεύση του τελικού αποτελέσματος, προσθέτοντας γλύκα και βάθος.

Παραβράσιμο: Η αφαίρεση του κρέατος μόλις ζεσταθεί ο ζωμός είναι απαραίτητη για να μην παραβράσει το ήδη μαλακό μοσχάρι και στεγνώσει.


Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: