Μια υπέροχη **μουσταλευριά με νισεστέ** είναι το παραδοσιακό γλυκό που μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Είναι τόσο απλό στην παρασκευή του, που με λίγα υλικά και καθόλου κόπο, φτιάχνω μια σπιτική λιχουδιά που μυρίζει φθινόπωρο! Η **μουσταλευριά** είναι ένα γλυκό με ιστορία, γεμάτο νοστιμιά που σίγουρα θα λατρέψετε.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 10 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 15 λεπτά


Υλικά για την Μουσταλευριά

  • 8 φλιτζάνια μούστο
  • 1 φλιτζάνι νισεστέ
  • Χοντροκομμένα καρύδια
  • Σουσάμι
  • Κανέλα

Εκτέλεση της Συνταγής

Βάζω σε μια κατσαρόλα τον μούστο και τον ζεσταίνω καλά. Προσθέτω τον νισεστέ και ανακατεύω συνεχώς για να μην σβολιάσει και μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Κατόπιν, το κατεβάζω από τη φωτιά και το μοιράζω σε πιάτα ή σε μπολάκια.

Για να το σερβίρω, πασπαλίζω με χοντροκομμένα καρύδια, σουσάμι και κανέλα. Καλοφάγωτο!


Χρήσιμα Tips για τη Μουσταλευριά με Νισεστέ

Για να γίνει η **μουσταλευριά** σας ακόμα πιο λεία, μπορείτε να διαλύσετε τον νισεστέ σε λίγο κρύο μούστο πριν τον ρίξετε στην κατσαρόλα με τον ζεστό. Επίσης, η χρήση χοντροκομμένων καρυδιών προσθέτει μια υπέροχη τραγανή υφή που ταιριάζει τέλεια με την κρεμώδη υφή του γλυκού.

ΠΗΓΗ: Μορφωτικός Σύλλογος Ραψάνης – Cultural Association of Rapsani