Ετοιμαστείτε για μία γλυκιά αποκάλυψη που θα πλημμυρίσει το σπίτι σας με υπέροχα αρώματα και θα σας ταξιδέψει στην Ανατολή! Σήμερα θα φτιάξουμε αυτά τα μοναδικά Μπακλαβαδάκια με Μέλι, μικρά, τραγανά, και σιροπιαστά δαχτυλάκια που είναι όλο μέλι! Εγώ τα λατρεύω και τα φτιάχνω πολύ συχνά όταν θέλω ένα γλυκό που να είναι εντυπωσιακό αλλά και σχετικά εύκολο.

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπακλαβαδάκια με Μέλι

Μπακλαβαδάκια με Μέλι

Τα Μπακλαβαδάκια με Μέλι είναι μία από τις πιο αγαπημένες παραλλαγές του κλασικού μπακλαβά, σε μία πιο "πειραγμένη" και εύκολη εκδοχή. Αυτά τα μικρά, ατομικά ρολάκια είναι ιδανικά για κέρασμα, για τον καφέ ή απλά για να ικανοποιήσετε μία λιγούρα για κάτι γλυκό και σιροπιαστό. Με το συνδυασμό φύλλου κρούστας, καταϊφιού, ξηρών καρπών και αρωματικού σιροπιού, είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψετε! Υπολογίζω ότι αυτή η συνταγή βγάζει περίπου 20 δάχτυλα μπακλαβά.

Prep Time 40 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 40 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτά τα ονειρεμένα Μπακλαβαδάκια με Μέλι θα χρειαστούμε:

  • 300 γρ. Φύλλο κρούστας (περίπου 10-12 φύλλα)
  • 300 γρ. Καταΐφι (ξεχωρισμένο, "ξασμένο" όπως λέμε)
  • 250 γρ. Καρύδι (τριμμένο)
  • 150 γρ. Αμύγδαλο (τριμμένο)
  • 2 κ.γ. Μείγμα μπαχαρικών (ανατολίτικο, π.χ. κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)
  • 200 γρ. Βούτυρο αγελάδας (λιωμένο και καθαρισμένο από τα στερεά του γάλακτος, δηλαδή κλαριφιέ)

Για το σιρόπι:

  • 700 ml Νερό
  • 700 γρ. Μέλι
  • 1 σφηνάκι Λεμοντσέλο ή ο χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 τεμ. Αστεροειδής γλυκάνισος

Instructions

  1. σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε τα υλικά του σιροπιού και βράζουμε για σένα λεπτά μέχρι να δούμε ένα παχύ σιρόπι.Ξαφριζουμε το σιρόπι και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι και αφαιρούμε τα στερεά του γάλακτος,θα δείτε είναι το άσπρο μέρος που κάθεται στον πάτο.Για πιο γρήγορα σουρωνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα φίλτρο καφέ,έτσι το μεγαλύτερο μέρος θα κάτσει εκεί και θα έχουμε ένα διαυγές λίπος
  3. Κόβουμε τα ορθογώνια φύλλα κρούστας στη μέση.Ετσι τώρα θα έχουμε από ένα φύλλο δύο μικρότερα φύλλα ορθογώνια.
  4. Απλώνουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο.Αλειφουμε το πρώτο φύλλο με βούτυρο.Στο πάνω μέρος του φύλλου απλώνουμε μια χούφτα καταιφι.Πανω στο καταιφι βάζουμε δύο κουταλιές από τους τριμμενους ξηρούς καρπούς ,τους οποίος έχουμε ενώσει σε μπολακι με το μιξ μπαχαρικών.
  5. Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά τις δύο άκρες του φύλλου φέρνοντας τες προς το κέντρο.Αλειφουμε με βούτυρο και ρολαρουμε.Αραδιαζουμε σε ορθογώνιο βουτυρωμενο πυρέξ το ένα ρολακι κολλητά δίπλα στο άλλο.
  6. Αλείφουμε με το βούτυρο που μας μένει όλα τα ρολακια και ψήνουμε σε προθερμαμενο φούρνο στους 180 με αντιστάσεις για 45 λεπτά.Θελουμε να ξεροψηθουν χωρίς να γίνουν μαύρα!
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να ηρεμήσουν για δεκαπέντε λεπτά.Ριχνουμε το χλιαρό σιρόπι στο χλιαρό γλυκό κουταλιά κουταλιά!

Η Συνταγή είναι από το Γλυκάκι Από Σπίτι

Notes

Tips για τα Τέλεια Μπακλαβαδάκια με Μέλι

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνουν τα Μπακλαβαδάκια με Μέλι σας πραγματικά αριστούργημα! Για να έχετε τέλειο κλαριφιέ βούτυρο, μπορείτε να το ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαχωριστούν τα στερεά του γάλακτος και μετά να το σουρώσετε προσεκτικά. Η αναλογία χλιαρού σιροπιού σε χλιαρό γλυκό είναι το κλειδί για να τραβήξει ο μπακλαβάς το σιρόπι σωστά και να παραμείνει τραγανός. Μην ξεχάσετε να ξεχωρίσετε καλά το καταΐφι για να απλωθεί ομοιόμορφα. Αν δεν έχετε έτοιμο μείγμα ανατολίτικων μπαχαρικών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανέλα και λίγο γαρίφαλο.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή