Κλασικά Lamingtons

Η Συνταγή είναι της κας Dora Joannou

Συστατικά:

4 αυγά
2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι (150 γραμμάρια) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 φλιτζάνι κορν φλουρ
25 γραμμάρια μαλακό βούτυρο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι (80 ml) βραστό νερό
4 φλιτζάνια (270g) τριμμένη καρύδα

Γλάσο σοκολάτας
4 2/3 φλιτζάνια (750g) μείγμα ζάχαρης άχνη
1/2 φλιτζάνι (50g) σκόνη κακάου
20 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
Σοκολάτα μαγειρικής 150grm
3/4 φλιτζάνι (180 ml) ζεστό γάλα

Εκτέλεση

1 Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C (160 ° C με ανεμιστήρα). Βουτυροαλευρώστε σε ένα ταψί 20 εκατοστών x 30 εκατοστών, και στρώστε με χαρτί ψησίματος.
2 Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ με έναν μιξερ μέχρι να γίνει ανοιχτό χρώμα. Προσθέστε σταδιακά ζάχαρη. Χτυπήστε για 8 λεπτά ή έως ότου το μείγμα είναι παχύ. Το μείγμα πρέπει να σχηματίζει κορυφές όταν σηκώνουμε το μίξερ.

3 Εν τω μεταξύ, κοσκινίστε το αλεύρι και το κορν φλαουρ μαζί τρεις φορές. Συνδυάστε το βούτυρο και το βραστό νερό σε ένα μικρό μπολ.
4 Μεταφέρετε το μείγμα αυγών σε ένα μεγάλο μπολ. Κοσκινίστε το μείγμα αλευριού πάνω από το μείγμα αυγών. Χρησιμοποιώντας ένα σύρμα μπαλόνι ή ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, ανακατέψτε απαλά το αλεύρι στο μείγμα αυγών και στη συνέχεια ανακατώστε το το μείγμα βουτύρου.
5 Ρίχνουμε το μείγμα σε έτοιμο ταψί. Ψήνουμε σε ένα μέτριο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου το κείκ-σφουγγάρι επανέρχετε όταν πιεστεί ελαφρά στο κέντρο και απομακρύνετε από την πλευρά του ταψιού.  Γυρίστε το κέικ σε μια σχάρα για να κρυώσει.
6 Κόψτε το κέικ σε 20 ομοιόμορφα κομμάτια
7 Εν τω μεταξύ, για να φτιάξετε γλάσο σοκολάτας, κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το βούτυρο και τη μαύρη σοκολάτα σε ξεχωριστό μπολ και βάλτε το σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό απο κάτω (μπεν μαρι), ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε λιωμένη σοκολάτα το βούτυρο και το γάλα στα κοσκινισμένα συστατικά, έως ότου το γλάσο είναι λείο και αρκετά παχύ για να καλύψει το πίσω μέρος ενός
κουταλιού.

8 Τοποθετήστε την καρύδα σε ένα ρηχό μπολ.
9 Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο πιρούνι, βυθίστε κάθε κομμάτι κέικ για λίγο στο γλάσο μέχρι να επικαλυφθεί το κέικ σε γλάσο. Κρατήστε το μπολ για να αποστραγγίσετε τυχόν περίσσεια. Εάν το γλάσο γίνει πολύ  παχύ, επαναθερμαίνετε απαλά με λίγο περισσότερο γάλα. Εάν είναι απαραίτητο, στραγγίστε το γλάσο σε ένα καθαρό μπολ.
10 Βυθίστε απαλά τα κεκάκια σε καρύδα. Μεταφέρετε το κέικ σε ένα συρμάτινο ράφι να σταθούν μέχρι το σφίξει η σοκολάτα

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της κας Dora Joannou

Προηγούμενο άρθροΕύκολο και εντυπωσιακό Κέικ σοκολάτας…με μία απίστευτη κρέμα
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια σε muffins…αν και απλά είναι πεντανόστιμα