Υλικά

Για τη γέμιση:

Κολοκύθα, τριμμένη
Ζάχαρη
Κανέλα
Βούτυρο (λιωμένο)
Σιμιγδάλι
Σταφίδες
Για τη συναρμολόγηση:

1 πακέτο φύλλο (χειροποίητο ή έτοιμο)
Καρύδια, τριμμένα
Κανέλα
Ζάχαρη

Εκτέλεση

Προετοιμασία της γέμισης:

Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ την τριμμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο, το σιμιγδάλι και τις σταφίδες.
Αφού ανακατέψεις καλά όλα τα υλικά, άφησε τη γέμιση στην άκρη για λίγο.
Συναρμολόγηση της πίτας:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
Άπλωσε το μισό από τα φύλλα σε ένα ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με λιωμένο βούτυρο.
Άπλωσε ομοιόμορφα τη γέμιση πάνω στα φύλλα.
Πασπάλισε με ένα μείγμα από τριμμένα καρύδια, κανέλα και ζάχαρη.
Κάλυψε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας και αυτά με βούτυρο.
Πίεσε ελαφρά την επιφάνεια της πίτας για να ενωθούν καλά τα φύλλα.
Κόψε την πίτα σε κομμάτια πριν την ψήσεις.
Ψήνε για περίπου 45-50 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η Συνταγή είναι της κας Ελένη Παπατσάνη

Προηγούμενο άρθροΣαλάτα με Φρέσκους Γίγαντες
Επόμενο άρθροΓλώσσα Μαχσαρίσια Στιφάδο: Μια Βήμα-Βήμα Συνταγή