Οι Μπαλοτίνες Κοτόπουλου είναι ένα πιάτο που δείχνει πολύ πιο δύσκολο από όσο είναι στην πραγματικότητα! Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αναδείξετε το κοτόπουλο, γεμίζοντάς το με τα αγαπημένα σας υλικά και δημιουργώντας ένα ζουμερό ρολό, τραγανό απέξω. Εγώ τις λατρεύω και τις φτιάχνω συχνά, γιατί είναι ευέλικτες και πάντα εντυπωσιακές.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπαλοτίνες Κοτόπουλου
Οι Μπαλοτίνες Κοτόπουλου είναι μία εξαιρετική επιλογή που μπορείτε να προσαρμόσετε με διάφορες γεμίσεις, όπως έκανα κι εγώ σήμερα! Αυτό το πιάτο είναι ζουμερό εσωτερικά και τραγανό εξωτερικά, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή να απολαύσετε ένα ξεχωριστό γεύμα στο σπίτι.
Prep Time
20 minutes
Cook Time
45 minutes
Additional Time
45 minutes
Total Time
1 hour 50 minutes
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτές τις γευστικές Μπαλοτίνες Κοτόπουλου θα χρειαστούμε:
- Στήθη κοτόπουλου (κομμένα σε φιλέτα και χτυπημένα, περίπου 2-3 μεγάλα φιλέτα)
- Αλάτι (κατά βούληση)
- Πιπέρι (κατά βούληση)
- Ελαιόλαδο (λίγο, για το κοτόπουλο και το τηγάνισμα)
Γέμιση (ποσότητες ανάλογα με την προτίμηση, ενδεικτικά):
- Γαλοπούλα (φέτες ή ψιλοκομμένη)
- Κασερι (φέτες ή τριμμένο)
- Μπέικον (φέτες ή ψιλοκομμένο)
- Γκούντα (φέτες ή τριμμένο)
- Αλεύρι (για το πανάρισμα)
- Αυγό (1-2 τεμ., χτυπημένο, για το πανάρισμα)
- Τριμμένη φρυγανιά (για το πανάρισμα)
- Βούτυρο (λίγο, για το τηγάνισμα)
Instructions
Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξουμε αυτές τις λαχταριστές Μπαλοτίνες Κοτόπουλου:
- Προετοιμάζω το κοτόπουλο:
Αφού έχω κόψει τα στήθη κοτόπουλου σε φιλέτα, τα χτυπάω με έναν μπάτη κρέατος (ή με ένα βαρύ αντικείμενο, όπως ένας πλάστης) μέχρι να λεπτύνουν και να έχουν ομοιόμορφο πάχος.
Αλατοπιπερώνω καλά κάθε φιλέτο από όλες τις πλευρές.
Ραντίζω το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο. - Γεμίζω και τυλίγω τις μπαλοτίνες:
Πάνω σε κάθε φιλέτο κοτόπουλου, απλώνω τη γέμιση της επιλογής μου: γαλοπούλα, κασέρι, μπέικον, γκούντα (ή ό,τι άλλο θέλω).
Τυλίγω το φιλέτο σφιχτά σε ρολό, σαν καραμέλα, φροντίζοντας η γέμιση να μείνει στο εσωτερικό.Μπορώ να χρησιμοποιήσω οδοντογλυφίδες ή σπάγκο μαγειρικής για να το σταθεροποιήσω, αν χρειάζεται.
- Βράζω τις μπαλοτίνες:
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βάζω τις τυλιγμένες μπαλοτίνες.
Τις βράζω για περίπου 30 με 35 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν καλά εσωτερικά.
Αφαιρώ τις μπαλοτίνες από το νερό και τις αφήνω να κρυώσουν τελείως. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό για να μην διαλυθούν στο τηγάνι. - Πανάρω τις μπαλοτίνες:
Ετοιμάζω τρία πιάτα: στο ένα βάζω αλεύρι, στο δεύτερο το χτυπημένο αυγό και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσουν οι μπαλοτίνες, τις περνάω μία-μία πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από την τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. - Τηγανίζω τις μπαλοτίνες:
Σε ένα τηγάνι, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο και τα ζεσταίνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις ζεσταθεί το μείγμα, βάζω τις παναρισμένες μπαλοτίνες.
Τις τηγανίζω για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ωραία και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.
Σερβίρω τις Μπαλοτίνες Κοτόπουλου ζεστές, κομμένες σε φέτες, με τη συνοδεία της επιλογής μου (π.χ. πουρέ, ρύζι, σαλάτα). Η Συνταγή είναι της κας