Τηγανιά λεμονομουσταρδάτου Κοτόπουλου

Υλικά:

600 gr στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε χοντρούς κύβους
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
70 ml / 4,5 κ.σ. Ελαιόλαδο
4 κ.σ. πικάντικη μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
1 κ.σ. Ξύσμα λεμονιού
125 ml / 0,5 φλιτζάνι Νερό
375 ml / 1,5 ποτήρι Λευκό Κρασί
Αλάτι και αλεσμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε το λάδι να ζεσταθεί πολύ καλά!
2. Όταν το λάδι είναι πολύ ζεστό, ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
3. Αφήνουμε να σοταριστεί για 2′-3′.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5′-6′ μέχρι να ροδίσουν γύρω-γύρω, ανακατεύοντας τακτικά.
5. Τώρα σβήνουμε με το κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε, για γεύση.
6. Ανακατεύουμε τα υλικά να ενωθούν καλά.

7. Στη συνέχεια, ρίξτε περίπου 1/2 φλιτζάνι Νερό (125 ml) στη σάλτσα. Κάντε λίγο χώρο στη μέση του ταψιού.
8. Με ένα μικρό κουτάλι προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί στη σάλτσα.
9. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 6′ ακόμα.
10. Λίγο πριν σβήσετε τη φωτιά, πασπαλίζετε το ξύσμα λεμονιού και τέλος τη ρίγανη. Ανακατεύουμε άλλη μια φορά να ενωθούν και σβήνουμε τη φωτιά!!
11. Σερβίρετε αμέσως όσο είναι ακόμα ζεστό!

 Προτάσεις σερβιρίσματος:
12. Ταιριάζει με Τζατζίκι, Μπύρα & Πράσινες Ελιές.

ΠΗΓΗ 

Δείτε την Συνταγή στο Youtube Κανάλι 

Προηγούμενο άρθροΤο Κέικ των Μάγων (Kuglof)…δείτε το θρύλο που υπάρχει γι αυτο κέικ
Επόμενο άρθροΤηγανιά κοτόπουλο με πουρέ σε φορμάκια