Τα μπαμπαδάκια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά της ελληνικής ζαχαροπλαστικής. Εγώ φτιάχνω αυτά τα θεϊκά γλυκάκια κάθε φορά που θέλω να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου, και πάντα γίνονται ανάρπαστα από το τραπέζι. Επιπλέον, ο συνδυασμός του αφράτου παντεσπάνι με την κρεμώδη μορφάτ και τα γλυκά κεράσια δημιουργεί μια εκρηκτική γεύση. Ωστόσο, χρειάζεται λίγη υπομονή για το φούσκωμα της ζύμης, αλλά το αποτέλεσμα θα σας κάνει να ξεχάσετε κάθε κόπο που καταβάλατε για αυτά τα υπέροχα μπαμπαδάκια.

Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐

Μπαμπαδάκια με σιρόπι κονιάκ και γλυκό κεράσι

Σπιτικά μπαμπαδάκια με κρέμα μορφάτ και κεράσια σε λευκό πιάτο, διακοσμημένα με αμύγδαλο

Ανακάλυψε τη συνταγή για τα πιο θεϊκά μπαμπαδάκια που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Με αφράτη ζύμη, σιρόπι κονιάκ και γλυκό κεράσι, αυτά τα υπέροχα γλυκάκια είναι πραγματικά όνειρο!

Prep Time 45 minutes
Cook Time 35 minutes
Additional Time 1 hour
Total Time 2 hours 20 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο ποιότητας
  • 1/2 κούπα νερό χλιαρό

Για το Σιρόπι:

  • 200 ml νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. κονιάκ

Για τη Γέμιση και Διακόσμηση:

  • 1 κρέμα μορφάτ
  • Γλυκά κεράσια
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • Μαρμελάδα ροδάκινο (για γλάσο)
  • Λεπτό αμύγδαλο τριμμένο

Instructions

Πάμε τώρα να δούμε βήμα προς βήμα πώς θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα μπαμπαδάκια.

1. Πρώτα, ενεργοποιώ τη μαγιά. τη διαλύω σε μισή κούπα χλιαρό νερό μαζί με μία κουταλιά ζάχαρη και 3 κουταλιές αλεύρι. ανακατεύω καλά και την αφήνω να φουσκώσει για λίγα λεπτά.

2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. κατόπιν, ρίχνω τη φουσκωμένη μαγιά. σταδιακά, προσθέτω το βούτυρο και το αλεύρι, ζυμώνοντας μέχρι να πάρω μια μαλακή ζύμη.

3. Αφήνω τη ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου 15 λεπτά.

4. Μοιράζω τη ζύμη σε μικρά φορμάκια σιλικόνης και τα αφήνω να φουσκώσουν ξανά για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος.

5. Ψήνω τα μπαμπαδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

6. Ενώ ψήνονται, φτιάχνω το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά. το αφήνω να κρυώσει και μετά προσθέτω το κονιάκ.

7. Μόλις κρυώσουν τα μπαμπαδάκια, τα βουτάω στο κρύο σιρόπι για περίπου 3 λεπτά.

8. Χτυπάω τη μόρφατ με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. κόβω τα μπαμπαδάκια στη μέση, τα γεμίζω με την κρέμα και βάζω μέσα και γλυκό κεράσι που έχω στραγγίσει καλά από το σιρόπι του.

9. Αραιώνω λίγη μαρμελάδα ροδάκινο με λίγο νερό και περνάω τα μπαμπαδάκια με ένα πινέλο για να γυαλίσουν. τέλος, γαρνίρω με ένα κορνέ την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζω με λεπτό αμύγδαλο.

Η Συνταγή είναι της κας Voula Xotzoudi

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Χρήσιμα Tips για την Συνταγή  Μπαμπαδάκια

  • Θερμοκρασία μαγιάς: Το νερό για τη μαγιά πρέπει να είναι χλιαρό, όχι ζεστό, για να μην καταστραφεί
  • Έλεγχος ετοιμότητας: Τσεκάρω με οδοντογλυφίδα – πρέπει να βγαίνει καθαρή
  • Σιρόπι κρύο: Και τα γλυκάκια και το σιρόπι πρέπει να είναι κρύα για καλύτερη απορρόφηση
  • Διατήρηση: Κρατούν 3-4 μέρες στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο
  • Εναλλακτικό αλκοόλ: Μπορώ να χρησιμοποιήσω rum ή Grand Marnier αντί για κονιάκ