Σμυρνέϊκη Γαλατόπιτα χωρίς Φύλλο

Η Σμυρνέϊκη γαλατόπιτα είναι μια νόστιμη ελληνική γλυκιά συνταγή που μπορεί να παρασκευαστεί χωρίς τη χρήση φύλλου.

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

1400 γρ Γάλα Πλήρες Πρόβειο ή Αγελαδινό
1 ξύλο κανέλας
320 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
170 γρ Σιμιγδάλι ψιλό
65 γρ Βούτυρο Αγελαδινό
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα Πορτοκάλι
5 Αυγά μεσαία χτυπημένα

Κανελοζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας μέσα στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τα αυγά δηλαδή το γάλα το σιμιγδάλι τη ζάχαρη το βούτυρο το ξύλο κανέλας τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά σε μέτρια ένταση και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα
Σπάμε λιγάκι τα αυγά με ένα πηρούνι ώστε να είναι έτοιμα να τα ρίξουμε στην κρέμα
Οταν είναι έτοιμη πλέον η κρέμα μας κλείνουμε το μάτι συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα χτυπημένα αυγά

Οταν έχουν ενσωματωθεί τα αυγά στην κρέμα αφαιρούμε προσεκτικά το ξύλο κανέλας και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο
ταψί με διάμετρο 27 εκατοστών
Απλώνουμε ομοιόμορφα προσθέτουμε προαιρετικά κανέλλο ζάχαρη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
μία ώρα και είναι ετοιμη

Προηγούμενο άρθροΕύκολα τυροπιτακια
Επόμενο άρθροΤούρτα αμυγδάλου πανεύκολη!