Υλικά

3 – 4 φλιτζάνια του τσαγιού καλαμποκάλευρο
2 φλιτζ. μεγάλα τριμμένο πράσινο κολοκύθι (μπορεί να γίνει και με κόκκινη ή κίτρινη κολοκύθα)
1 φλιτζ. του τσαγιού γάλα (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα με νερό)
1 – 2 αβγά (προαιρετικά)
1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
300 – 500 γρ. τυρί φέτα (λίγο από το τυρί κρατάμε για το τέλος)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, προσθέτουμε το γάλα ή το νερό, το λάδι (κρατάμε λίγο για να λαδώσουμε το ταψί και να ρίξουμε λίγο από πάνω πριν τη βάλουμε στο φούρνο), το τυρί τριμμένο με το χέρι και τελευταία ρίχνουμε το αλεύρι λίγο – λίγο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Θέλουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα ανάλογα με την πυκνότητα του χυλού.
Απλώνουμε το μείγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου αφού πρώτα το λαδώσουμε με λίγο από το λάδι που κρατήσαμε. Τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ρίχνουμε από πάνω λίγη φέτα τριμμένη και λίγο ελαιόλαδο.
Δεν πρέπει να έχει πολύ πάχος, η πίτα αυτή γίνεται λεπτή.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για μία ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

  • Για το κολοκύθι: Αν το κολοκύθι σας βγάζει πολλά υγρά αφού το τρίψετε, στραγγίξτε το λίγο με τα χέρια σας πριν το βάλετε στο μείγμα.
  • Για το τυρί: Εκτός από φέτα, μπορείτε να βάλετε και λίγο άλλο τυρί που λιώνει, όπως κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, για έξτρα γεύση.
  • Άρωμα: Μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο ή άνηθο στο μείγμα για πιο φρέσκο άρωμα.
  • Σωστό ψήσιμο: Μην βιαστείτε στο ψήσιμο. Η μπατζίνα θέλει τον χρόνο της για να ροδίσει και να γίνει τραγανή.
Καλή Επιτυχία