Ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρούστας ‼️‼️‼️

Η ζαμπονοκασερόπιτα με φύλλο κρούστας αποτελεί ένα διαχρονικό και αγαπημένο πιάτο, ιδανικό για κάθε περίσταση.

Η τραγανή υφή του φύλλου κρούστας αγκαλιάζει αρμονικά την πλούσια γέμιση από ζαμπόν και κασέρι, δημιουργώντας ένα γευστικό αποτέλεσμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους.

Η ευκολία στην παρασκευή της την καθιστά ιδανική επιλογή για όσους δεν διαθέτουν πολύ χρόνο, ενώ η προσαρμοστικότητα της συνταγής επιτρέπει την προσθήκη επιπλέον υλικών, όπως μανιτάρια, πιπεριές ή κρεμμύδια, για ακόμα πιο πλούσια γεύση.

Σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή, ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή ακόμα και ως κολατσιό. Αποτελεί ένα χορταστικό και θρεπτικό γεύμα, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια, πικνίκ ή gatherings με φίλους.

Υλικά

1 πακέτο φύλα κρούστας 350γρ
2 κούπες κίτρινα τυριά
2 κούπες ζαμπόν
1 κούπα μπέικον
1 κόκκινη πιπέρια
λίγο μαϊντανό
λίγο δυοσμας

Εκτέλεση

Στρώνουμε σε ταψί 5 φύλα που έχουμε βάλει λίγο λάδι ριχνουμε τη μισή γέμιση βάζουμε αλλά 2 φύλα και μετά την υπόλοιπη γέμιση από πάνω βάζουμε 3 φύλα χαράζουμε τη πίτα και χτυπάμε σε μπολ 2 αυγά μισό φλιτζανακι λάδι μισό φλιτζάνι γάλα και λίγο πιπέρι…
περιχύνω το μίγμα πάνω από τη πίτα και αφήνω λίγο να το ρουφήξει τέλος λίγο σουσάμι…στο φούρνο μέχρι να ψηθεί και ροδίσει στους 180 βαθμόυς με αέρα 👍👍👍
Καλό υπόλοιπο φίλοι μου 🌹🌹🌹

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της κας Yiota Ziaka

Προηγούμενο άρθροΤυρομπαλάκια
Επόμενο άρθροΚεφτεδάκια με σάλτσα στο φούρνο συνοδεία με πουρέ πατάτας