Ανακαλύψτε τη μαγεία της μπατζίνας, μιας παραδοσιακής αλμυρής κολοκυθόπιτας χωρίς φύλλο που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και τη γεύση της. Ιδανική για κάθε περίσταση, από ένα ελαφρύ γεύμα μέχρι ένα νόστιμο ορεκτικό. 

Υλικά

5 κολοκύθια μεγάλα τριμμένα
300γρ αλεύρι γοχ.
1 κγ. μπέικιν παουντερ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
3 αυγά
250-300 γρ. φέτα τριμμένη
100 γρ. γουδα τριμμένο τυρί
Λίγο δυόσμο, άνηθο ψιλοκομμένο
5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
Ελαιόλαδο
Πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια και αφήνουμε σε ένα τρυπητό να φύγουν τά υγρά τούς μαζί με λίγο αλάτι
Μόλις είναι έτοιμο το κολοκύθι ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί
Στρώνουμε λαδόκολλα σέ ένα μεγάλο ταψί του φούρνου με λίγο ελαιόλαδο, στρώνουμε το μείγμα, εγώ από πάνω έβαλα λίγο τριμμένο τυρί μπορούμε να μην βάζουμε αυτό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180° περίπου 40 -50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα !!!

Η Συνταγή ειναι της κας ‘Αννα Αννούλα