Σπιτική πίτα με ετοιμο φύλλο κρούστας

Υλικά

4 φύλλα κρούστας
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
5 αυγά για τη γέμιση
300 γρ τυρί
βούτυρο
250 ml ανθρακούχο νερό για γέμιση + 5 ακόμη αυγά
τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το τριμμένο τυρί.
Η μια κρούστα τοποθετείται σε λαδωμένο ταψί, οι άκρες της οποίας δεν διπλώνονται, αλλά αφήνονται έξω από το ταψί, τοποθετείται
στο πάνω μέρος η γέμιση. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο και ο τρόπος είναι ίδιος με το πρώτο φύλλο, πάλι κρούστα και γέμιση.
Ρίχνουμε μέσα το ανθρακούχο νερό και τα αυγά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°, ψήνουμε πρώτα από κάτω και μετά πασπαλιζουμε με το τριμμένο τυρι και βάζουμε πάνω και κάτω τον φούρνο ταυτόχρονα. Έτοιμο, ραντιστε με ανθρακούχο νερό και τυλίξτε με μια βαμβακερή πετσέτα.

Καλό απόγευμα!

Προηγούμενο άρθροΗ Απόλυτη Πορτοκαλόπιτα…Το έντονο άρωμά της έχει μεθύσει όλο μου το σπίτι
Επόμενο άρθροΠίτες Σύμης με τυρί και άνηθο