Η Μπατζίνα Κολοκυθόπιτα είναι ένα πραγματικό διαμάντι της ελληνικής κουζίνας. Είναι μία παραδοσιακή πίτα από την κεντρική Ελλάδα, γνωστή για την απλότητά της και την πλούσια γεύση της. Χωρίς την πολυπλοκότητα του φύλλου, αυτή η μπατζίνα με κολοκύθια και φέτα είναι απίστευτα εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή της, ιδανική για κάθε νοικοκυρά.
Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐
Μπατζίνα Κολοκυθόπιτα χωρίς Φύλλο!

Η Μπατζίνα Κολοκυθόπιτα είναι μία συνταγή που θα σας ενθουσιάσει με την απλότητα και την πλούσια γεύση της! Είναι μία αλμυρή πίτα με κολοκύθια και φέτα, χωρίς φύλλο, που γίνεται απίστευτα νόστιμη και αποτελεί ιδανική επιλογή για ορεκτικό, κυρίως γεύμα ή ακόμα και κολατσιό.
Ingredients
Για να φτιάξουμε αυτή την υπέροχη Μπατζίνα Κολοκυθόπιτα θα χρειαστούμε:
- 80 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. Αλάτι χοντρό
- 750 γρ. Κολοκύθια
- 150 γρ. Γάλα
- 4 Αυγά
- 400 γρ. Φέτα τυρί (θρυμματισμένη για το μείγμα)
- 1 κ.γ. Ρίγανη
- 1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
- Λίγο Πιπέρι
- 400 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. Φέτα τυρί (σε τρίμματα, για το πασπάλισμα)
- 50 γρ. Βούτυρο (σε κομματάκια, για το πασπάλισμα)
Instructions
- Ξεκινάμε τρίβοντας το κολοκύθι, το αλατίζουμε και το στύβουμε πολύ καλά για να φύγουν τα υγρά. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, το γάλα (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αν το κολοκύθι έχει στραγγιστεί υπερβολικά και η ζύμη είναι πολύ σφιχτή), τη φέτα, τη ρίγανη, το μπέικιν, το πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα, απλώνοντάς το ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τυρί σε τρίμματα και τοποθετούμε μικρά κομματάκια βουτύρου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου σαράντα λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κας Σιούτη και η εκτέλεση της κας Palmira Aristou
Notes
Tips για την Τέλεια Μπατζίνα Κολοκυθόπιτα
Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει η Μπατζίνα Κολοκυθόπιτα σας τέλεια. Το πιο κρίσιμο σημείο είναι το στύψιμο των κολοκυθιών: πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στεγνά για να μην βγάλει η πίτα υγρά κατά το ψήσιμο. Αν παρόλα αυτά, μετά το στύψιμο, δείτε ότι το μείγμα είναι πολύ σφιχτό (όπως μου συνέβη και εμένα κάποτε), μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω γάλα, μία με δύο κουταλιές της σούπας, μέχρι να έχει μία ωραία, ρευστή αλλά όχι νερουλή υφή. Το χοντρό αλάτι βοηθάει να βγάλουν πιο γρήγορα τα κολοκύθια τα υγρά τους. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο στο μείγμα για ένα διαφορετικό άρωμα.