Μπατζίνα

Υλικά

600γρ. καλαμποκάλευρο χοντρό
2 φλιτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
800γρ. φέτα
5-6 ελιές κομμένες
125ml γάλα
125ml νερό
350γρ. κολοκυθάκια τριμμένα
80γρ. κρεμμύδι τριμμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150οC, στον αέρα. Σε μια λεκάνη ανακατεύετε όλα τα υλικά για την πίτα με το μισό ελαιόλαδο.
Απλώνετε το μίγμα σε ταψί διαστάσεων 30×40εκ. (εγώ την έκανα σε σε στρόγγυλο ταψάκι), κάνετε λακκούβες με τα δάχτυλα και ραντίζετε την πίτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνετε την μπατζίνα στο φούρνο για 1 ώρα μέχρι, να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣάμαλι Σμύρνης
Επόμενο άρθροΤο πιο ωραίο χωριάτικο φαγητό της γιαγιάς μου…είναι πολύ φθηνό και νόστιμο.