Μπισκοτογλυκό με 2 κρέμες και σοκολάτα

Υλικά:

2 λίτρα φρέσκο ​​γάλα
300 – 330 g μπισκότα πτι μπερ
2 τεμ. πουτίγκα βανίλιας (Ανθος Αραβοσίτου)
2 τεμ. πουτίγκα σοκολάτας (Ανθος Αραβοσίτου)
8 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με ένα πυρέξ που στην βάση στρώνουμε τα μπισκότα και την καλύπτουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την πουτίγκα σε σκόνη σοκολατα , 4 κσ ζάχαρη και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε 300 λίτρο γάλα σιγα σιγα σε ροη και ανακατευουμε με ένα συρμα χειρός.
Αλλα 700 μλ γάλα βάζουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά να βράσει την κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε μέσα το μείγμα σοκολάτας και βάζουμε πάλι στην φωτια ανακατεύουμε να πηξει.

Το τελικό μείγμα σοκολάτας πάνω απο τα μπισκότα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα.
Στρώνουμε πάνω απο την σοκολάτα άλλη μια στρώση μπισκότων.

Φτιάχνουμε με ακριβώς τον ιδιο τρόπο την κρέμα βανίλιας και την απλώνουμε πάνω
απο τα μπισκότα.
Τέλος τρίβουμε στον τρίφτη την σοκολάτα απο πάνω και βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ωρες
Βγάζουμε κόβουμε και σερβίρουμε

Καλη απιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚαπνιστό Χοιρινό με πατάτες και τυρί…μια πολύ δημοφιλής συνταγή γιατί είναι πολύ εύκολη.
Επόμενο άρθροΚέικ Μπανάνα με υπέροχο τυρί κρέμα