Υλικά

5 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε με το μίξερ, ρίχνουμε και τους κρόκους τους χτυπάμε και αυτούς μαζί με το ασπράδι και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά για να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη βανίλια το αλάτι το μπέικιν το αλεύρι και το κακάο. Τα ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα σιλικόνης. Αλείφουμε με βούτυρο τη φόρμα και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180 βαθμούς για 15-20 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Σιρόπι
Υλικά
1 1/2 ποτήρι νερό
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας η μια φλούδα πορτοκαλιού
Βάζουμε το νερό τη ζάχαρη και την κανέλα σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε για 5-10 λεπτά. Όταν κάνει φουσκάλες το σβήνουμε και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο γλυκό που πρέπει να είναι κρύο.
Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με πατάτες στον φούρνο !! Σταθερή Αξία!
Επόμενο άρθροΥπέροχο Σκορδόψωμο…πάει με τα πάντα