Αγαπημένες μου, σήμερα φτιάχνουμε τα πιο αφράτα και μαλακά μπισκότα με ανθότυρο, τα οποία είναι πραγματικά μια αποκάλυψη, αφού μένουν ζουμερά και φρέσκα για πολλές μέρες! Το μυστικό βρίσκεται στο φρέσκο ανθότυρο, το οποίο δίνει μια μοναδική, απαλή υφή στη ζύμη, κάνοντας αυτά τα μπισκότα ακαταμάχητα. Επειδή είναι τόσο εύκολα, μπορείτε να τα ετοιμάσετε γρήγορα και να τα έχετε έτοιμα για κάθε ώρα της ημέρας!


Δείτε στο τέλος της συνταγής  Χρήσιμα Tips

Ο καλύτερος τρόπος να μας δείξετε την αγάπη σας είναι να μας αφήσετε μια βαθμολογία με αστεράκια! ⭐⭐⭐⭐⭐


 

Μπισκότα με Ανθότυρο

Φτιάχνω τα πιο αφράτα μπισκότα με ανθότυρο, μια συνταγή που εγγυάται ότι θα μείνουν ζουμερά και μαλακά για πολλές μέρες! Το μυστικό κρύβεται στο φρέσκο τυρί, που δίνει απίστευτη υφή. Είναι ιδανικά για να τα ετοιμάσετε εκ των προτέρων, να τα καταψύξετε ή να τα απολαύσετε με τον καφέ σας. Απλά δοκιμάστε τα!

Prep Time 15 minutes
Cook Time 20 minutes
Additional Time 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes

Ingredients

Για τη Ζύμη

  • 260 γρ. Ανθότυρο (ή φρέσκο γαλακτοτύρι)
  • 60 γρ. Βούτυρο (πολύ μαλακό)
  • 1 Αυγό
  • 50 γρ. Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας (15 ml)
  • 240-260 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
  • 8 γρ. Μπέικιν πάουντερ

Για το Άλειμμα & Πασπάλισμα

  • 1 Κρόκο αυγού
  • Λίγο Γάλα
  • 2 κ.σ. Ζάχαρη

Instructions

Ακολουθήστε αναλυτικά τα βήματα για να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα μπισκότα με ανθότυρο.

1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύω καλά το ανθότυρο, το μαλακό βούτυρο, το αυγό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μέχρι να δημιουργήσω μια ομοιογενή ζύμη.

2. Μεταφέρω τη ζύμη σε μεμβράνη, την τυλίγω καλά και την τοποθετώ στο ψυγείο για 30 λεπτά, για να σφίξει.

3. Ανοίγω τη ζύμη σε λεπτό φύλλο (περίπου 23x28 εκ.) χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.

4. Πασπαλίζω την επιφάνεια με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και διπλώνω τη ζύμη στη μέση (ή σε τρία).

5. Κόβω τη διπλωμένη ζύμη σε 18-20 κομμάτια.

6. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάω τον κρόκο του αυγού με λίγο γάλα.

7. Αλείφω τα μπισκότα με ανθότυρο με το μείγμα του κρόκου.

8. Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°C.

9. Τοποθετώ τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνω για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή


Tips για τα Τέλεια Μπισκότα με Ανθότυρο

  • Προετοιμασία: Για να γίνει ακόμα πιο αφράτο το αποτέλεσμα, βεβαιωθείτε ότι το ανθότυρο και το βούτυρο βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Αποθήκευση: Αυτά τα μπισκότα διατηρούνται μαλακά σε αεροστεγές δοχείο για μέρες. Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τη ζύμη τυλιγμένη σε μεμβράνη για μελλοντική χρήση!
  • Το κόψιμο: Το δίπλωμα της ζύμης και το πασπάλισμα με ζάχαρη δημιουργούν μια ελαφριά κρούστα κατά το ψήσιμο που τα κάνει ακόμα πιο λαχταριστά.

    Μπορείτε να δείτε και άλλες υπέροχες συνταγές μας: