Μπισκότα των 5 λεπτών

Μοιράζομαι μια απλή, οικονομική και γρήγορη συνταγή για μπισκότα, γίνεται μαλακό και νόστιμο!
Μπορείτε να προσθέσετε οποιεσδήποτε αρωματικές ύλες, ξηρούς καρπούς, ροκανίδια καρύδας. Μου αρέσει να τα ρίχνω από πάνω κανέλα+ζάχαρη.

✅ Υλικά

Κεφίρ-100 ml
Αυγό-1 τεμ
Λάδι – 60 ml
Ζάχαρη – 60 γρ
Αλεύρι – 250 γρ.
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτη)
Ζάχαρη βανίλιας – 10 γρ
Εάν θέλετε βάλτε ξύσμα πορτοκαλιού

✅Προετοιμασία:

Χτυπάμε ελαφρά με ένα σύρμα τα αυγά + τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κεφίρ, το λάδι, τη ζάχαρη βανίλιας, το αλεύρι κοσκινισμένο σταδιακά, ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα παραλληλόγραμμο πάχους 1 εκ., την αλείφουμε με ασπράδι αυγού, την πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με ζάχαρη ή ζάχαρη + κανέλα (ανακατεύουμε εκ των προτέρων) και την πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια/τετράγωνα 42 τεμ. (βλέπε φωτογραφία)


Προσεκτικά (η ζύμη είναι τρυφερή) τη μεταφέρετε σε ταψί στρωμένο με περγαμηνή.
Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180 C για 15 λεπτά (μην ψήσετε για πολλή ώρα, τότε τα μπισκότα θα είναι μαλακά)

Σημείωση: μπορείτε να πασπαλίσετε τα μπισκότα μόνο με ζάχαρη, ζάχαρη + κανέλα, χωρίς ασπράδι, αν χρησιμοποιήσετε ασπράδι και μείνει ο κρόκος, μπορείτε να το προσθέσετε στη ζύμη (δηλαδή 1 αυγό και 1 κρόκος θα μπουν στη ζύμη)
Μαγειρέψτε με ❤️ αφήστε το να έχει πάντα ωραία γεύση!

ΠΗΓΗ: Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΚοτόσουπα με τυρί
Επόμενο άρθροΣκορδαλιά Πατάτας: Η Αφράτη Βασίλισσα του Μπακαλιάρου