Πίτσα με ψωμί

Υλικά:

300-350 γραμμάρια μπαγιάτικο ψωμί
2 ντομάτες
1 πρέζα αλάτι
1-2 κουταλιές της σούπας λάδι

Για επικάλυψη:
2 αυγα
200 γραμμάρια αγελαδινό τυρί
1/2 κουταλάκι ριγανη
Λουκάνικο σε ροδέλες ή μπεικον φέτες (όσο θέλετε)*

Για τη γέμιση:
4 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας για πιτσα
150 γρ κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψωμί σε φέτες πάχους 1 εκ. και τις αραδιάζουμε σφιχτά σε ένα ταψί και τα πιέζουμε με το χερι (συμπληρώνουμε όλα τα κενα με κομμάτια ψωμιού), το οποίο έχουμε προηγουμένως αλείψει καλά με φυτικό λάδι ή στρώνουμε μια λαδόκολλα. Τρίβουμε τις ντομάτες, και τις απλώνουμε στις φέτες του ψωμιού.
Χτυπάμε τα αυγά, τρίβουμε μέσα το τυρί και ρίχνουμε την ρίγανη. Ανακατεύουμε το μείγμα και το απλώνουμε στο ψωμί που καλύψαμε με τις ντομάτες. Από πάνω πασπαλίζουμε το λουκάνικο ή το μπέικον. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Αφαιρούμε και αλείφουμε την ψεύτικη πίτσα με τον πουρέ ντομάτας για πίτσα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με το τριμμένο κίτρινο τυρί. Επιστρέψτε στο φούρνο, σηκώνοντας το ταψί στο δεύτερο επίπεδο και ψήνουμε την πίτσα για άλλα 15 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να ροδίσει. Έτοιμη, κόψτε σε φέτες την πίτσα όσο είναι ζεστή και σερβίρετε.
Η ιδέα ενδείκνυται τόσο για πρωινό όσο και για τις στιγμές που ψάχνουμε λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο μεσημεριανό ή βραδινό.

*Μπορείτε την γέμιση να την προσαρμόσετε στα γούστα σας

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΕύκολη σαλάτα με μακαρόνια με κοτόπουλο
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακές Τσιγαρίδες…ο τέλειος μεζές του χειμώνα