Υλικά:

1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 αυγό
1/2 ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
1/2 ματσάκι δυόσμος (ψιλοκομμένος)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
4-5 φέτες ξερό ψωμί (μόνο η ψίχα), μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κίμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
Ελαιόλαδο
200-300 γραμμάρια γραβιέρα (κομμένη σε κύβους)

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε τον κιμά με το κρεμμύδι, το αυγό, τα μυρωδικά (μαϊντανό, δυόσμο, ρίγανη), το ψωμί, το κίμινο, το μπαχάρι και αλάτι-πιπέρι. Ζύμωσε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πάρε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα του κιμά και πλάσε μια μικρή πίτα. Τοποθέτησε στο κέντρο της πίτας μερικούς κύβους γραβιέρας και κλείσε καλά, σχηματίζοντας ένα μπιφτέκι. Επανέλαβε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο κιμάς.
Ζέστανε αρκετό ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Βύθισε τα μπιφτέκια στο τηγάνι και τηγάνισε από τις δύο πλευρές
μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό.
Σέρβιρε τα μπιφτέκια γεμιστά με γραβιέρα ζεστά, συνοδευόμενα από τις πατάτες τηγανητές.
Μπορείς να τα συνοδεύσεις και με μια φρέσκια σαλάτα για ένα πιο πλήρες γεύμα.

H συνταγή είναι της κας Lena Totsika